Turneul Flautul de aur, noiembrie 2012

In perioada 6-17 noiembrie 2012 va avea loc cea de-a doua editie a turneului  extraordinar “Flautul de aur”,  in care vor porni artistii romani: flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail.

 

Flautistul Ion Bogdan Stefanescu este singurul artist roman care foloseste un instrument din aur. Flautul acestuia este confectionat in Japonia, de celebra firma Muramatsu, din aur masiv de 18k. Pentru artistul roman firma de flaute s-a grabit sa-i lucreze o asemenea minunatie in doar 8 luni, in loc de aproape 2 ani cat se asteapta o astfel de comanda.

Flautistul Ion Bogdan Stefanescu a participat la mai multe spectacole de teatru, balet si film realizate de regizori romani si straini: "Mahan"- Horst Lohse, muzica de balet, E.T.A. Hoffmann, Bamberg, Germania, 2005, "Sapte printese", regia Nullo Facinni, Teatrul Cantabile, Danemarca, 2004, "Agamemnon", regia Tine Madsen, Teatrul Cantabile, Danemarca, 2003, "Tabu", film mut in regia lui F. Murnau, cu muzica live a compozitoarei Violeta Dinescu, "Amantii insangerati", in regia lui Alexandru Tocilescu, la Teatrul National din Bucuresti.

Pianistul Horia Mihail a sustinut concerte si recitaluri solo in 18 tari pe 4 continente, colaborand cu artisti precum Roman Totenberg, Lory Wallfisch, Robert Merfeld, Peter Zazofsky, Andres Diaz si Nathaniel Rosen. A inregistrat cu Orchestra Simfonica Nationala Radio din Romania.

In luna aprilie a anului 2011, artistul a sustinut un turneu national de recitaluri solo intitulat "Pianul calator - Pe urmele lui Franz Liszt", proiect pe care pianistul il va continua in anii urmatori. Acesta a stat la baza aparitiei unui CD live la Editura Casa Radio.

Turneul “Flautul de aur” reprezinta unul dintre proiectele nationale in care sunt implicati cei doi mari artisti ai Romaniei si ai scenei internationale.

 

flautul_de_aur_artisti.jpg

Organizatorii evenimentului sunt Radio Romania Cultural si Accendo.

In acest turneu vor fi desfasurate si alte activitati conexe, astfel ca la Brasov, Pitesti si Bucuresti va fi prezentata o expozitie de flaute organizată de Wiener Flötenwerkstatt. Wiener Flötenwerkstatt a devenit in timp unul dintre cele mai importante ateliere specializate in producerea si distribuirea de flaute din Austria.

O alta activitate va fi reprezentata de lansarea volumului "Cuvantul de trecere", a lui Ion Bogdan Stefanescu, aparuta la Editura Tracus Arte. Lansarea cartii de poezie se va produce la Brasov si Pitesti. "Cuvantul de trecere" nu etse un debut pentru autor ci reprezinta cea de-a treia carte de poezie scrisa de Ion Bogdan Stefanescu.

 

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
2000 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: DanielaVoicu Luni, 05 Noiembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

muzica instrumente, instrumente muzicale, instrumente suflat, flaut


S-ar putea sa va intereseze si:

Paula Clitan, Alexandru Pop si Veronica Tomos sunt noile vedete ale designului [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Luna martie este vestitorul primaverii. Incet, incet zilele sunt mai lungi, mai luminoase, mai [..]
citeste si comenteaza
“Citeste pentru a deveni mai intelept. Pentru a judeca mai putin. Pentru a fi mai capabil de a [..]
citeste si comenteaza
Rabindranath Tagore a fost poet, gramaturg, filozof indian. In anul 1913 a fost primul scriitor din [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate