Nopti de Perseide

poster_Perseide_2012_opt

Incepand de sambata, 11 august 2012, ora 20.00, Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati va organiza o serie de observatii astronomice cu ocazia unui fenomen astronomic deosebit, Perseidele sau ploaia de stele cazatoare.

Anul acesta, observatiile astronomice se vor desfasura sub titulatura de Nopti de Perseide, organizatorii oferind publicului posibilitatea de a vedea stelele cazatoare in doua nopti consecutive. Programul pentru Noptile de Perseide de la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati va fi urmatoarul:

11 – 12 august 2012 – Orele 20.00 – 05.00;

12 – 13 august 2012 – Orele 20.00 – 05.00. 

Observatorul astronomic si terasa de observatii astronomice din cadrul muzeului galatean vor fi pregatite sa-i intampine pe iubitorii de astronomie cu toate echipamentele moderne specifice din dotare. Pe langa observarea stelelor cazatoare, publicul este asteptat sa priveasca prin telescop diverse obiecte de deep-sky, stele duble, planete, etc. De asemenea, in Sala de programe educative si activitati interactive a Observatorului Astronomic publicul va putea viziona filme documentare de astronomie.

 „Perseidele sunt un curent de meteori care poate fi observat in fiecare an. Pentru aceasta trebuie ca radiantul meteorilor sa fie deasupra orizontului. Radiantul este locul de pe bolta cereasca din care se revarsa fluxul de meteori si care este in cazul Perseidelor constelatia Perseu. In mod traditional curenti de meteori sunt numiti in functie de constelatia in care se afla radiantul. Corpurile meteorice sunt resturi de comete, care s-au imprastiat in timp de-a lungul traiectoriei cometei care le-a produs. O asemenea concentratie de resturi de cometa, care de fapt sunt particule de praf, sunt numite curenti de meteorici. Cand Pamantul intalneste un asemenea curent, au loc adevarate "ploi de stele". Fenomenul luminos, meteorul, caracteristic oricarui corp meteoric ce patrunde in atmosfera terestra, se datoreste arderii si volatilizarii complete a corpului prin frecare cu paturile superioare ale atmosferei”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic.

Accesul publicului la Noptile de Perseide se va face incepand cu ora 20.00 doar pe la poarta dinspre punctul Trecere BAC. Biletul de intrare la Observatorul Astronomic costă 3 lei, pentru adulti si copii.

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
2041 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Marţi, 07 August 2012

Etichete pentru acest articol:

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, Nopti de Perseide, Observatorul Astronomic Galati, stele duble, planete, Ovidiu Tercu, resturi de cometa, ploaie de stele cazatoare.


S-ar putea sa va intereseze si:

Paula Clitan, Alexandru Pop si Veronica Tomos sunt noile vedete ale designului [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Sa ai o tinuta speciala este un lux, un moft sau o necesitate. Dar sa ai o tinuta chic nu e totul. [..]
citeste si comenteaza
Te-ai mutat in casa noua sau pur si simplu renovezi locuinta? Ai alergat incolo si incoace dupa [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate