Filmul romanesc bine reprezentat in strainatate

Geo Saizescu si Sebastian Papaiani prezinta filmul romanesc la Espacio Niram din Madrid. Cele doua personalitati ale artei cinefile au avut o intalnire cu intelectualii romani la Madrid, in Espacio Niram, momentul fiind organizat de Gabriel Stancu, director al Clubului Filmului Romanesc, impreuna cu artistul plastic Romeo Niram.

Invitatii din Romania au discutat cu iubitorii de film madrileni despre valoarea scolii de teatru si cinematografie din Romania, evolutia filmului romanesc si integrarea lui in spatiul european. La intalnire (28 noiembrie 2010), au fost prezenti Radu Cristian Nicolae, producator de film din Romania,  directorul revistei Niram Art, Fabianni Belemuski, scriitorul Hector Martinez Sanz, artistul plastic Tudor Serbanescu, artistul plastic Bogdan Ater, criticul de arta si film, Lara Gala, actori, scriitori, artisti plastici si jurnalisti romani si spanioli.

 

“Filmul romanesc este bine promovat peste hotarele Romaniei”

“In ultimii ani, filmul romanesc se afirma tot mai mult la festivalurile europene si internationale. Mi-a facut mare placere sa cunosc personal un regizor si un actor din Romania si ma bucur sa vad ca filmul romanesc este bine promovat peste hotarele Romaniei. Din nefericire, nu acelasi lucru se poate spune despre teatru, literatura si arta plastica”, a declarat Hector Martinez Sanz, directorul revistei Madrid en Marco.

 

Geo Saizescu si Sebastian Papaiani se afla in Spania in perioada 26 noiembrie – 01 decembrie, in calitate de invitati ai celei de-a 3-a editii a Clubului Filmului Romanesc la Madrid. In aceasta saptamana sunt prezentate publicului din Spania filme romanesti, care s-au bucurat de mare succes, cum ar fi: Faust – Drumul Clipei (2009 – regia Laurentiu Damian), Luna Verde (2010 – regia Alexa Visarion), Australia si Circul Vesel (2010 – regia Claudiu Mitcu), Tache (2009 – regia Igor Cobileanski), Orient Express (2004 – regia Sergiu Nicolaescu), Pacala si Pacala se intoarce. In cadrul manifestarii, a fost prezentat in premiera filmul documentar Golgota Basarabiei, film lansat in Republica Moldova in urma cu cateva zile.

Pentru mai multe detalii, intrati aici.

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1938 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Marţi, 30 Noiembrie 2010

Etichete pentru acest articol:

filme romanesti, film romanesc in strainatate, regizori romani, geo saizescu, secenaristi


S-ar putea sa va intereseze si:

In cazul in care nu stiai ce festivaluri isi vor desfasura activitatea si anul acesta in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Mi-e sufletul arid si am nevoie de iubire ca desertul de ploaie. Am ochii stinsi si ma dor de cat [..]
citeste si comenteaza
Etape in realizarea bazei de machiaj. Un prim pas, dupa ce ne ingrijim tenul in mod corespunzator, [..]
citeste si comenteaza
Fie ca mergem prin oras, fie ca alergam prin parc sau topaim in sala de aerobic minute in sir, cu [..]
citeste si comenteaza
Sau cat de mult isi poate pune moda, amprenta pe o persoana…. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate