Conjunctie cu cer senin pentru Jupiter si Venus

Nu au fost nici trei ceasuri rele, chiar daca a fost marti si nici nu a fost ghinion, chiar daca a fost in 13. Pentru Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati seara de marti, 13 martie 2012, a fost una plina de reusite: observatiile astronomice organizate cu ocazia conjunctiei Jupiter-Venus au beneficiat de un cer senin, ideal pentru astronomi si, nu in ultimul rand, publicul din Galati a venit in numar mare sa ia parte la acest fenomen astronomic deosebit.

Terasa de observatii astronomice i-a primit pe vizitatori cu telescoapele gata pregatite, specialistii din cadrul Observatorul Astronomic galatean asigurand asistenta tehnica si stiintifica necesara. „Cerul a tinut cu astronomia in aceasta seara si era si normal sa fie asa. Conjunctia dintre Jupiter si Venus a putut fi observata in conditii optime. Ne bucuram atat pentru noi, ca astronomi, dar si pentru publicul care a venit la muzeu in numar mare,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati.

jupiter_venus_1-1_opt.jpg

Conjunctia Jupiter-Venus din 13 martie 2012 a atras la Observatorul Astronomic din Galati aproximativ 500 de vizitatori, de toate varstele. „Am venit cu mama si cu tata sa vedem planeta Venus si planeta Jupiter. Le-am vazut cu ochiul liber,” a declarat incantata Maria, o fetita de 8 ani.

In Sala Multimedia a Observatorului au fost proiectate filme documentare din domeniul astronomiei pentru cei care fie asteptau sa le vina randul la telescop, fie vroiau sa afle mai multe din tainele Universului.

Urmatoare conjunctie Jupiter-Venus va avea loc pe 28 mai 2013.

 

Foto de Florin Matei

Responsabil Relatii Publice

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati

   

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
3038 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Joi, 15 Martie 2012

Etichete pentru acest articol:

conjunctie Jupiter-Venus, 28 mai 2013, Observatorul Astronomic din Galati, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati.


S-ar putea sa va intereseze si:

5 motive pentru a fi acolo, pentru ca oricat ar parea de neatractiva ideea de a sacrifica [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Prinsa in valtoarea pregatirilor pentru sfarsitul de saptamana, nu uita sa iti dai ceasul cu o ora [..]
citeste si comenteaza
Winston Churchill spunea, referindu-se la cai:”Infatisarea unui cal il ajuta pe om sa fie mai [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate