Clasa 0 - grupa pregatitoare

copii_la_scoala_la_gradinita

Dupa cum se stie, de anul trecut clasa 0 este grupa pregatitoare care, in mod normal se facea la gradinita, nu in scoli. Este o decizie ce a bulversat parintii, dar si copiii.

La gradinita, fiind programul prelungit, copiii puteau sa si doarma de amiaza, ceea ce la scoala nu exista. Deci, in principiu, orice copil ce implineste varsta de 6 ani pana la 1 septembrie 2013 trebuie sa fie inscris in clasa 0.

Atentie, parinti care sunteti in aceasta situatie, din data de 2 aprilie pana pe 22 aprilie au inceput inscrierile pentru clasa 0. Aceasta inscriere se poate face si online pe site-ul Ministerului Educatiei, completand cererea de inscriere. Pentru ca cererea sa fie validata si copilul sa fie inscris trebuie sa faceti un drum pana la scoala respectiva sa confirmati si pentru depunerea restul actelor.

 

Cei din Minister asigura ca sunt suficiente locuri pentru toti copii.

Problema insa este cu copiii, care trebuie sa se obisnuiasca cu un alt mod si stil de abordare. Oare inca nu sunt prea micuti? Ce vor face parintii care lucreaza si nu pot sa isi ia copiii dupa trei-patru ore de scoala? Probabil vor trimite bunicii sau vor angaja o bona.

In orasele mai mari exista posibilitatea sa stea la scoala pana dupa-amiaza; este ceea ce se numeste concept "afterschool”. Este o optiune foarte buna, doar ca este contra cost (trebuie platiti profesorii, masa si utilitatile), dar trebuie amenajate si paturile pentru cei micuti. Cei mari, in cadrul "afterschool”, isi pregatesc lectiile pentru ziua urmatoare si fac diverse activitati extrascolare.

Cu siguranta multi dintre parinti spun ca era mai bine acum doi ani, pana sa se modifice metodologia clasei pregatitoare, dar s-a motivat ca asa este in alte tari. Probabil asa este, dar cu diferenta ca alte tari investesc in invatamant si il considera o prioritate. Se pare ca experimentul de un an a prins bine si copiii s-au adaptat, pentru ca ei arata esecul sau succesul legilor care se modifica an de an. Acesta este invatamantul romanesc.

Un articol de: Carolina H.

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
1421 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Duminică, 21 Aprilie 2013

Etichete pentru acest articol:

Clasa 0, grupa pregatitoare


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Sportul, in primul rand, constituie una dintre cele mai bune metode de a pastra sanatatea corpului. [..]
citeste si comenteaza
Cei care vor sa petreaca un sejur la munte in zona Moldovei, aleg de obicei Vatra Dornei. Aceasta [..]
citeste si comenteaza
Noi, femeile, traim cu convingerea ca este nevoie de mult timp, efort si bani pentru a arata bine, [..]
citeste si comenteaza
Inima-i compusa din doua semne de intrebare... [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate