Dreapta sau stanga?! Pe ce mana se tine ceasul?

Inca de la inceputul articolului dorim sa va asiguram ca nu ne-am apucat de politica la rubrica “Ceasuri”, ci ne vom referi strict, la una dintre problemele care i-au framantat dintotdeauna pe aceia care poarta un ceas:

“Pe ce mana se poarta ceasul!?!?”. Prezentul articol se doreste sa lamureasca intr-o oarecare masura aceasta dilema.

Stiu, multi dintre dumneavoastra veti spune ca barbatii poarta ceasul pe mana stanga si doamnele pe mana dreapta. De ce !?!? Fiindca asa am fost invatati de ... “Codul Bunelor Maniere” redactat de cineva! Corect, insa a venit riposta ceasornicarilor care spuneau ca acelasi “Cod al Bunelor Maniere” stipuleaza ca doamnele stau la stanga domnilor, iar in acest caz ceasurile mecanice de pe mana dreapta a doamnelor vor interfera intr-un camp magnetic cu ceasurile mecanice de pe mana stanga a domnilor, asa ca, solutia propusa de ceasornicari a fost ca fiecare cuplu sa poarte ceasul pe aceeasi mana (dreapta sau stanga). Dupa aceste reglementari au aparut stangacii care au spus ca ei nu vor sa poarte ceasurile lor valoroase pe mana cu care muncesc cel mai mult si ca ei isi iau libertatea sa le poarte pe mana dreapta (chiar daca sunt barbati!). A fost momentul in care lucrurile au inceput sa se complice deoarece adeptii egalitatii intre sexe spuneau ca purtatul ceasului pe o anumita mana de catre doamne si pe alta de catre domni nu este altceva decat o discriminare si trebuie stopata, asa ca lucrurile s-au complicat din nou.

Dupa aceasta etapa a venit moda zodiilor si horoscoapelor, care spuneau ca un ceas trebuie purtat obligatoriu pe mana ce corespunde ascendentului zodiacal al celui care il detine. Si atunci cand moda predictiilor astrale nu a mai fost de actualitate lume a apelat la ... Feng Shui care spunea ca trebuie analizat fluxul de energie din mediul inconjurator si de abia dupa ce cele 5 elemente (pamant, metal, apa, lemn, foc) se vor armoniza cu ceasul dumneavoastra va veti da seama pe ce mana se poarta ceasul cumparat de dumneavoastra. OK, acum ca v-am complicat situatia purtarii unui ceas, haideti sa apelam la numerologi care va vor spune ca este obligatoriu sa se faca un calcul intre data dumneavoastra de nastere, numarul rubinelor ceasului si valoarea de catalog a acestui si de abia dupa aceea veti afla exact pe ce mana sa tineti ceasul.

Da, dar ce te faci daca nu ai acces la aceasta intreaga baza de reguli, date si informatii si nu stii pe ce mana sa-ti porti superbul ceas pe care l-ati achizitionat?!? Responsabilul acestei rubrici va sfatuieste sa: purtati ceasul pe mana care va avantajeaza cel mai mult, adica nu este obligatoriu (niciun manufacturier nu conditioneaza aceasta!), nu mai ascultati toate “vorbele de cartier” care va considera un/o ciudat(a), fiindca nu purtati ceasul ca traditionalistii si conservatorii. Nu vreau sa va zic sa deveniti un/o rebel(a) fara cauza si sa fiti altfel decat ceilalti, dar mai bine sa purtati un ceas asa cum va este cel mai comod si facil, decat sa-l purtati ca pe un impediment, o povara si o piedica in calea actiunilor pe care dumneavoastra vreti sa le intreprindeti!

OK, acum cu speranta ca multe din nelamuririle dumneavoastra s-au mai risipit, va sfatuiesc sa mai cititi inca odata acest articol si sa vedeti daca mai aveti aceeasi opinie de adineauri!

Nota obtinuta:
8.6 (27 voturi)
34523 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Luni, 07 Iulie 2014

Etichete pentru acest articol:

cum se poarta ceasul, pe ce mana se poarta ceasul


S-ar putea sa va intereseze si:

Am decis, atunci cand am creat aceasta rubrica, sa vorbesc aici nu doar de istoria unor [..]
citeste si comenteaza
Nascut la data de 4 mai 1836, Louis-Ulysse Chopard a fost un ceasornicar elvetian [..]
citeste si comenteaza
Uneori suntem nevoiti sa ne folosim de Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, pentru a [..]
citeste si comenteaza
Fiindca am observat ca articolul despre ceasurile romanesti Aradora a avut multe [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Sunt sigur ca ati citit si articolul precedent referitor la TOP 10 Replici celebre din filme [..]
citeste si comenteaza
Fara nicio indoiala ca unul din brandurile “cu greutate” din fascinanta lume a orologeriei, [..]
citeste si comenteaza
Unul din cele mai prestigioase branduri ale orologeriei este - fara nicio indoiala - Zenith, o [..]
citeste si comenteaza
AVICULTURA. Ce se poate spune aproape toti suntem sau am fost avicultori macar la nivel de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate