Reteta tort Mamiska Lucy

reteta-tort-rapid

Reteta rapida tort delicios

Timp de preparare: 1 ora si 10 minute. Numar portii: 8-10

 

 

Ingrediente

Pentru blat:tort-retete-torturi.jpg

► 300 g unt

► 150 g zahar

► 30 g cacao

► 6 oua

► 50 g faina

 

Pentru crema:

Puteti alege sa puneti ingredientele pe jumatate si iese o cantitate de crema mai mica, desigur.

► 100 g cacao

► 250 g unt,

► 4 oua

► 250g zahar

► 1lingurita si ½ esenta rom

► 5 linguri apa

► 2 plicuri zahar vanilat

 

Sirop:

► 5 linguri de apa

► 2 linguri de zahar

► 1 zahar vanilat

► ½ coaja de lamiae

► ½ esenta de portocala

 

Decor:

► 500 g frisca lichida

► 200 g fulgi de migdale

► 1 ciocolata cu lapte

► 1 ciocolata neagra

 

Mod de preparare

Ingredientele pentru blat se amesteca: 300 g unt cu 150 g zahar, 30 g cacao si 6 galbenusuri unul cate unul. Adaugam apoi spuma de la cele 6 albusuri si 50 g faina. Se pune intr-o cratita unsa si tapetata bine cu faina si se da la cuptor. Se coace la foc mijlociu 30-40 minute (in functie de cuptorul pe care il aveti acasa). Dupa coacere, se lasa la racit apoi se taie usor in patru sau trei dupa preferinte.

Pentru crema: 250g unt se amesteca cu 100g cacao intr-un castronel. Intr-un alt vas se bat 4 albusuri spuma care se amesteca cu zaharul si rom-ul. Se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si lingurile de apa. Toata compozitia se pune la bain-marie si se amesteca timp de 5-7 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga compozitia de unt cu cacao. Se amesteca pana crema se ingroasa.

Siropul se prepara astfel: se pun toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca pe foc timp de 4 minute. Se lasa la racit, iar apoi se pune pe blatul de tort.

 

Cand blatul s-a racit, se taie in patru si se adauga siropul pe fiecare felie. Urmand ca apoi sa adaugam crema. Cand am terminat de intins crema (care mereu ramane o punem la congelator pentru ca se pastreza foarte bine ceva timp) il imbracam in frisca peste care adaugam fulgi de migdale pe toata suprafata tortului, apoi adaugam in partea de sus ciocolata neagra rasa si pe partile laterale punem ciocolata cu lapte taiate mici. Tortul este delicios si merita incercat! Pofta buna!

Reteta Magica de: Anca Nicoleta Avarvare

Nota obtinuta:
10 (29 voturi)
3938 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Luni, 12 Decembrie 2011

Etichete pentru acest articol:

retete-torturi, tort delicios, tort de casa


S-ar putea sa va intereseze si:

Timp de preparare: 15 min Numar de portii: 24 de portii [..]
citeste si comenteaza
Un desert rapid si foarte gustos pentru orice gospodina: placinta cu dovleac. [..]
citeste si comenteaza
Portii: 9 Calorii: 150 Timp preparare: 40 minute Categorie retete culinare: Desert [..]
citeste si comenteaza
O reteta de inghetata de casa simpla, rapida, fara zahar si doar din ingrediente [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Catalog moda rochii negre. Ce modele se poarta? Little black dress, mereu in tendinte! Rochia [..]
citeste si comenteaza
Una dintre cantarile bisericesti deosebite, pe care ne dorim sa o promovam si noi. [..]
citeste si comenteaza
Pestele la cuptor cu legume este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa. Este usor de facut, [..]
citeste si comenteaza
O piele perfecta, bronzata si in anotimpul rece, un bronz uniform ce mascheaza eventualele [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate