Reteta tort Mamiska Lucy

reteta-tort-rapid

Reteta rapida tort delicios

Timp de preparare: 1 ora si 10 minute. Numar portii: 8-10

 

 

Ingrediente

Pentru blat:tort-retete-torturi.jpg

► 300 g unt

► 150 g zahar

► 30 g cacao

► 6 oua

► 50 g faina

 

Pentru crema:

Puteti alege sa puneti ingredientele pe jumatate si iese o cantitate de crema mai mica, desigur.

► 100 g cacao

► 250 g unt,

► 4 oua

► 250g zahar

► 1lingurita si ½ esenta rom

► 5 linguri apa

► 2 plicuri zahar vanilat

 

Sirop:

► 5 linguri de apa

► 2 linguri de zahar

► 1 zahar vanilat

► ½ coaja de lamiae

► ½ esenta de portocala

 

Decor:

► 500 g frisca lichida

► 200 g fulgi de migdale

► 1 ciocolata cu lapte

► 1 ciocolata neagra

 

Mod de preparare

Ingredientele pentru blat se amesteca: 300 g unt cu 150 g zahar, 30 g cacao si 6 galbenusuri unul cate unul. Adaugam apoi spuma de la cele 6 albusuri si 50 g faina. Se pune intr-o cratita unsa si tapetata bine cu faina si se da la cuptor. Se coace la foc mijlociu 30-40 minute (in functie de cuptorul pe care il aveti acasa). Dupa coacere, se lasa la racit apoi se taie usor in patru sau trei dupa preferinte.

Pentru crema: 250g unt se amesteca cu 100g cacao intr-un castronel. Intr-un alt vas se bat 4 albusuri spuma care se amesteca cu zaharul si rom-ul. Se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si lingurile de apa. Toata compozitia se pune la bain-marie si se amesteca timp de 5-7 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga compozitia de unt cu cacao. Se amesteca pana crema se ingroasa.

Siropul se prepara astfel: se pun toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca pe foc timp de 4 minute. Se lasa la racit, iar apoi se pune pe blatul de tort.

 

Cand blatul s-a racit, se taie in patru si se adauga siropul pe fiecare felie. Urmand ca apoi sa adaugam crema. Cand am terminat de intins crema (care mereu ramane o punem la congelator pentru ca se pastreza foarte bine ceva timp) il imbracam in frisca peste care adaugam fulgi de migdale pe toata suprafata tortului, apoi adaugam in partea de sus ciocolata neagra rasa si pe partile laterale punem ciocolata cu lapte taiate mici. Tortul este delicios si merita incercat! Pofta buna!

Reteta Magica de: Anca Nicoleta Avarvare

Nota obtinuta:
10 (29 voturi)
3987 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Luni, 12 Decembrie 2011

Etichete pentru acest articol:

retete-torturi, tort delicios, tort de casa


S-ar putea sa va intereseze si:

S-a racit bine vremea si gripa se invarte pe toate strazile, astfel incat serile nu mai [..]
citeste si comenteaza
Esti fana dulciuri? Te intelegem. Iar daca vine vorba de bomboane si de creme albe iti [..]
citeste si comenteaza
Clasicul orez cu lapte este un desert delicios si mult mai sanatos decat alte prajituri, [..]
citeste si comenteaza
Sarbatoarea de Halloween vine in papuci de frunze… Fie ca ai hotarat sa organizezi o [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

In fiecare zi de dimineata, primul lucru pe care obisnuiesti sa-l faci este sa pregatesti cafeaua. [..]
citeste si comenteaza
Gemul de zmeura este foarte gustos si mai rar intalnit in camara noastra de iarna. Iata o reteta [..]
citeste si comenteaza
Motto: ,,Iubirea este cea mai inalta fericire la care poate ajunge omul, caci numai prin ea [..]
citeste si comenteaza
Ce coafuri - tunsori se poarta in 2011? Pentru parul mediu si parul scurt tendintele sunt [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate