Lynyrd Skynyrd, un nume in lumea rock

Nascut in anul 1933, profesorul de Educatie Fizica, de la Robert E. Lee High School (din Jacksonville, Florida), Leonard Skinner nu isi inchipuia ca va avea o asa influenta asupra a 6 adolescenti pletosi:  Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom, Steve Gaines si Bob Burns, care atunci (in 1973) cand au decis sa-si infiinteze trupa lor de rock au ales pentru numele trupei chiar un derivat fonetic al numelui profesorului, adica Lynyrd Skynyrd.

Aceasta uimire era data si de faptul ca profesorul era cunoscut ca un inversunat oppozant al baietilor ce veneau la scoala cu parul lung.

 

Inceputurile

Primul album al formatiei, “Pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd” (1973) vine sa inlature dubiile asupra pronuntiei corecte a numelui trupei. Formatia si albumul se bucura de un fulminant si neasteptat succes cu acest album de debut, astfel ca nu mira pe nimeni atunci cand albumul primeste doua “discuri de platina” pentru vanzari record in Statele Unite. Urmeaza, un an mai tarziu „Second Helping” (1974) album ce este la fel de bine primit si apreciat ca cel de debut, astfel ca cele doua „discuri de platina” primite in Statele Unite, nu mai mira pe nimeni. In aceleasi acorduri care a consacrat trupa, este lansat în 1975 cel de-al treilea album „Nuthin’ Fancy” care primeste un binemeritat „disc de platina”. In interiorul albumului se gaseste o fotografie personala a profesorului care a dat numele trupei, Leonard Skinner care a fost extrem de bucuros s-o ofere fostilor sai elevi. Recompensat doar cu “discul de aur” albumul “Gimme Back My Bullets” este la fel de bine primit atat de tot mai numerosii fani ai formatiei, cat si de critica muzicala de specialitate.

 

Accident cu pierderi importante

20 octombrie 1977, la numai 3 zile de la lansarea albumului “Street Survivors”, vine nenorocirea: intr-un accident de avion, 3 membri ai formatiei (Ronnie Van Zant, liderul, vocalistul si sufletul formatiei - Steve Gaines - un excelent ghitarist, si fratele lui, Cassie Gaines) decedeaza, iar ceilalti membrii ai trupei sunt raniti foarte grav. Faptul ca albumul inregistreaza vanzari record si ajunge din nou dublu disc de platina” nu mai bucura pe nimeni, iar acest disc devine spuneau revistele musicale ale acelor timpuri “Cantecul de lebada a ceea ce a devenit o legenda a muzicii Lynyrd Skynyrd!”

 

Lynyrd Skynyrd reloaded

La comemorarea unui deceniu de la accidental aviatic, in 1987, fratele cel mic al lui Ronnie Van Zant, Johnny Van Zant le propune supravietuitorilor accidentului o reunire a trupei Lynyrd Skynyrd, avandu-l pe el ca frontman. Chiar daca albumele ce-au urmat de atunci: “Lynyrd Skynyrd (1991), “The Last Rebel” (1993), “Twenty” (1997), Edge Of Forever” (1999), “Christmas Time Again” (2000), “Vicious Cycle” (2003), “God & Guns” (2009) nu au avut succesul albumelor de debut, istoria Lynyrd Skynyrd continua sa se scrie si-n zilele noastre, facandu-ne mandri sa ne laudam ca am fost contempporani cu un asa nume de legenda al muzicii rock.  Asta chiar daca pe 20 septembrie 2010, profesorul Leonard Skinner cel care a dat numele trupei a trecut in nefiinta.

Va recomandam - pentru delectarea dumneavoastra personala - o capodopera a muzicii mondiale purtand semnatura Lynyrd Skynyrd si anume piesa “Free Bird”, piesa aflata pe albumul lor de debut. De abia atunci veti intelege mai bine acest scurt articol!

 

Nota obtinuta:
9.8 (18 voturi)
2641 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Miercuri, 11 Ianuarie 2012

Etichete pentru acest articol:

Lynyrd Skynyrd, muzica rock, cei mai buni, legende rock


S-ar putea sa va intereseze si:

Cunoscuta in toata lumea ca MADONNA, Louise Veronica Ciccone s-a nascut pe data de 16 [..]
citeste si comenteaza
De curand vorbeam cu cineva si ne intrebam de ce oare muzica romaneasca actuala este atat [..]
citeste si comenteaza
Fiindca am revazut filmul “Povestea lui Buddy Holly” si toata lumea ma intreba cine [..]
citeste si comenteaza
In primavara anului 1968, 4 adolescenti britanici se decid sa puna bazele unei dintre [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

De cand am inceput sa scriu aici pe (acest din ce in ce mai atractiv site) mi-am dorit si propus ca [..]
citeste si comenteaza
Sulfatul de calciu sau gipsul este un mineral incolor, care are si forme intermediare de culoare, [..]
citeste si comenteaza
Un alt brand orologer care doreste sa-si faca prezentarea aici pe Enciclopedia de Lifestyle Feminin [..]
citeste si comenteaza
In ciclul “Insemnari de la fata locului”, astazi va propunem (asa cum va promisesem intr-un [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate