Feng Shui Traditional

Notiunea de Feng Shui a aparut pentru prima data in China, acum mai bine de 3000 de ani. La inceput aceasta arta a fost cunoscuta sub numele de Kan Yu (teoria cosmosului si a terestrului sau mai precis a timpului si a spatiului) si era protejata de catre imparat datorita faptului ca trebuia sa asigure succesul si bunastarea acestuia precum si pe cea a urmasilor sai.

Feng Shui inseamna echilibru

O alta denumire folosita in timpuri stravechi pentru Feng Shui era „The Wind-Water” (Apa si Vantul). A primit aceasta denumire datorita unui proverb chinezesc „Qi-ul va fi distrus de vant si oprit de apa”. Se refera la faptul ca tehnicile si principiile Feng Shui ajuta la echilibrarea Qi-ului in univers.

Daca la inceput Feng Shui-ul avea o intrebuintare relativ simpla, cea de a proteja culturile populatiei si construirea caselor in asa masura incat sa evite vantul rece din partea de nord, cu timpul arta a evoluat si s-a transformat intr-o stiinta complexa ce se ocupa cu studiul naturii si a mediului inconjurator.

Sa fii capabil sa specifici unde si cum sa fie amplasata o locuinta sau un mormant, reprezenta un lucru foarte important in acele timpuri. Astfel, s-a dezvoltat studiul mediului inconjurator bazat pe intelegerea si utilizarea conceptului de Qi (energie). Intelegand notiunea de Qi, maestrii timpurii de Feng Shui erau capabili sa determine locatiile propice sau nu construirii unor locuinte, spatii propice dezvoltarii bune a culturilor, etc.

Cu ajutorul Feng Shui-ului precum si a celor cinci elemente naturale (apa, vant, foc, pamant si aer) maestrii  puteau sa remedieze o energie negativa si sa creeze un mediu inconjurator echilibrat, propice pentru populatie.

 

Beneficiile Feng Shui-ului Traditional

Arta Feng Shui a ajuns sa aduca o multime de beneficii celor care o studiaza si ajung sa ii inteleaga principiile. Feng Shui a ajuns sa actioneze pe segmental a trei mari domenii: Sanatate, Prosperitate si Dragoste. Arta Feng Shui face parte dintr-un studiu mult mai mare, un studiu al Cerului, Omului si al Pamantului. Astfel s-a dezvoltat ramura Medicinei Traditionale Chinezesti (ramura ce studiaza Omul), Astrologia Chinezeasca (ramura ce studiaza Cerul) si a treia este Feng Shui (ramura ce studiaza Pamantul) .

Persoanele care au aplicat acasa sau la birou principiile Feng Shui, au observat efecte uimitoare dupa aplicarea acestora. Feng Shui poate identifica anumite organe afectate (cu diferite probleme sau disfunctii) ale corpului uman si poate restabili un echilibru in organism prin folosirea celor cinci elemente naturale si indepartarea Qi-ului negativ.

De asemenea, Feng Shui-ul poate imbunatati considerabil relatiile personale. Adesea spatiile destinate vietii cotidiene, locuinte sau birouri, pot aduce cu ele o energie negativa care sa creeze un sentiment de singuratate sau separare. Feng Shui-ul prin folosirea celor cinci elemente, restaureaza echilibrul, inlaturand aceste probleme.

In cele din urma, Feng Shui-ul era cunoscut ca poate atrage maretie si putere. Prin folosirea corecta a principiilor Feng Shui (Principiul celor Cinci elemente naturale, Principiul YIN si YANG sau Principiul Ba Gua), maestrul feng-shui putea determina anumite portiuni sau spatii din locuinta personala sau birou, care puteau aduce unele beneficii financiare celor care locuiau acolo.

In zilele noastre oamenii au inceput sa utilizeze arta Feng Shui din ce in ce mai mult: de la constructia unei case, la designul sau interior pana la alegerea culorilor. Feng Shui a ajuns sa fie folosit si in cromatica vestimentara: o culoare pentru o anumita zi a saptamanii, sau pentru a crea o anumita stare de spirit.

Arta Feng Shui s-a dezvoltat de-a lungul secolelor si a ajuns sa fie studiata in profunzime, fiind utilizata pe mai multe planuri decat in trecut.

Cu siguranta Feng Shui a ajuns sa reprezinte practic un mod de viata accesibil tuturor.

 

Un articol de: Daniela Munteanu

Nota obtinuta:
9.2 (13 voturi)
4461 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 16 Ianuarie 2012

Etichete pentru acest articol:

feng shui, lumea feng shui, feng shui casa, feng shui dragoste, relatii, cuplu, feng shui birou, feng shui bani


S-ar putea sa va intereseze si:

Daca doresti sa oferi locuintei tale un aer mai proaspat, putina energie pozitiva si [..]
citeste si comenteaza
Poate ca de multe ori ati auzit termenul de feng shui dar nu stiti exact la ce se refera, [..]
citeste si comenteaza
Feng shui pentru noul an chinezesc care este pe drum (4-8 februarie). Iata 6 reguli [..]
citeste si comenteaza
Iti doresti de multe ori sa iti creezi in jur un spatiu al tau, ca o bula prin care sa nu [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Numele de Bianca Dragusanu se leaga inerent de o imagine publica, frumusete, scandaluri, Playboy si [..]
citeste si comenteaza
De ce barbatii care nu ne vor devin brusc mai interesanti? Cu certitudine, majoritatea dintre noi, [..]
citeste si comenteaza
Un abdomen plat si tonifiat este visul oricarei femei, iar cu un pic de efort fiecare dintre noi il [..]
citeste si comenteaza
Pe piata gasim o multime de anticonceptionale, insa nu putem sa spunem despre ele care sunt cele [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate