Muzee in Romania. Muzeul Rezervatiei naturale Bucegi, Sinaia

Pentru ca m-ati starnit sa va povestesc despre muzeele din magnificul oras prahovean Sinaia, va propun pentru astazi o oprire la Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi. Aceasta in special fiindca multa lume nici nu stie despre existenta acestui inedit muzeu in Sinaia. Iar cine stie, nu prea isi face aproape niciodata timp sa viziteze un muzeu atunci cand ajunge in Sinaia, datorita celorlalte atractii si tentatii din “Perla Carpatilor”.

Istoricul muzeului

Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi este una din sectiile muzeale ale Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova si tocmai de aceea date oficiale veti gasi pe siteul oficial al Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova, in zona dedicata acestei sectii muzeale.

Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi a luat fiinta in anul 1976 prin grija profesoarei emerite Margareta Mosneaga, prestigios om de stiinta prahovean. In ciuda valorii incontestabile a muzeului, aceasta sectie nu a fost promovata la adevarata ei valoare si a intrat intr-un con de umbra, nepasare si indiferenta, ajungand in paragina si foarte aproape de pragul desfiintarii. Totusi, in cele din urma, cladirea a fost renovata si repusa in circuitul turistic in anul 1993, prin grija profesoarei doctor docent Emilia lancu si a profesoarei universitare Ileana Craciun, acestora apartinandu-le si conceptia tematica actuala a muzeului.

 

Detalii despre muzeu

Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi prezinta tuturor acelora care ii trec pragul o spectaculoasa colectie de roci, minerale si cristale din perimetrul Parcului National Bucegi, iar in sala expozitionala de la subsol este amenajata o foarte spectaculoasa expozitie cu flora si fauna din aceasta zona, toate animalele si pasarile (lupi, vulpi, cinteze, pupaza, mistret, viezure, ras, bufnita) care sunt expuse aici si care pot fi auzite de catre vizitaori, datorita fundalului sonor. Totodata mai gasiti si o sala de expozitii temporare, care a adapostit de-a lungul timpului cateva zeci de expozitii cum ar fi: figuri de ceara, goblen, cristale si pietre semipretoase, cochilii, reptile vii si multe alte expozitii extrem de interesante.

 

Localizarea muzeului

Amplasamentul Muzeului Rezervatiei Naturale Bucegi este unul de mare exceptie: in orasul Sinaia, chiar in superbul Parc Dimitrie Ghica si langa impresionantele cladiri ale Cazinoului si ale fostului hotel Palace, care contrasteaza puternic cu modesta cladire a muzeului. De fapt, intre noi fie vorba, trebuie neaparat sa stiti ca acest muzeu se afla in aceasta locatie deoarece veti avea foarte mari sanse sa treceti pe langa ea fara sa-i dati nicio importanta.

Fiind o institutie muzeala programul este: marti – duminica, 9.00 – 19.00, iar tarifele de intrare: 3 lei individual, 2 lei grup, iar elevii din centrele de plasament, pensionarii si persoanele cu dizabilitati beneficiaza de intrare gratuita. Taxa foto este 15 lei, iar suvenirurile (magnetii, insignele, pliantele si vederile) sunt cele mai ieftine din intreaga retea muzeala din tara noastra.

La o asa superoferta muzeala unica, consider ca ar fi pacat ca atunci cand veti ajunge in Sinaia sa nu va dramuiti timpul astfel incat sa reusiti sa ajungeti si dumneavoastra sa priviti natura dintr-o cu totul alta perspectiva aici, la Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi!

Nota obtinuta:
9.5 (18 voturi)
3997 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Marți, 25 Septembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

muzee romania


S-ar putea sa va intereseze si:

Daca ajungi, ca turist, in Brasov atunci cu siguranta vei ajunge si in Piata Sfatului, [..]
citeste si comenteaza
Una din institutiile muzeale de interes este si Muzeul Etnografic si al Mineritului din [..]
citeste si comenteaza
Toata lumea se pricepe la ceasuri, toata lumea stie ce e acela un ceas, toata lumea are [..]
citeste si comenteaza
Ati observat cum, noi, oamenii, ne dorim cu atata ardoare lucrurile pe care nu le avem, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Prima cover girl a editiei romanesti PLAYBOY , Dana Savuica s-a nascut la data de 23 ianuarie 1970 [..]
citeste si comenteaza
In seria articolelor “Turnul cu Ceas – Romania” ne-am oprit astazi pe minunatele plaiuri [..]
citeste si comenteaza
Asa cum scrie si-n titlu ma cheama Suzy si sunt o pisicuta foarte norocoasa! Ca sa intelegeti de [..]
citeste si comenteaza
Intotdeauna ceasul a reprezentat unul din cele mai bune pretexte de a face un film bun, indiferent [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate