Postul, o terapie uitata
Cautam sanatatea in alte forme, cand de fapt ea ne-a fost lasata de la Dumnezeu in forma cea mai pura: postul!
'Nu conteaza ce bagi in gura si ce scoti pe gura'
Postul este o practica crestineasca din cele mai vechi timpuri. Ca efecte benefice, primul este acela ca postul este unul dintre cele mai bune instrumente de detoxifiere, care ne ajuta si sa slabim, dar sa fim mai sanatosi.
In timpul postului, organismul nostru nu este asa aglomerat de prea multa mancare, ceea ce faciliteaza ca si organismul sa elimine toxinele mult mai bine, dar sa si asimileze ulterior alimentele mai usor. 'Burta inseamna boala', spunea un unchi de al meu, preot. Mancam mult, indemnati de pofte, pana cand intr-o zi organismul nostru riposteaza, printr-o gastrita, ulcer sau alte forme de boala ce variaza de la individ la individ. Femeile cauta retete de slabit, in diverse reviste, cand cel mai bun instrument este langa ele.
Postul practicat regulat o perioada indelungata previne cancerul, diabetul, diverse stari emotionale, avand influenta pozitiva si asupra psihicului uman. Valeriu Popa, unul dintre cei mai mari terapeuti din Romania, utiliza postul pentru tratarea unor boli psihice grave. Prin abtinerea de la mancare reusim sa ne intarim si caracterul.D e ce credeti ca Isus si alti contemporani ai lumii au utilizat postul?
Am avut placuta surpriza sa stau si pe la bunicii mei, care posteau de cand eram eu mic. Rezultatul: o viata mai lunga si o sanatate de fier la o varsta inaintata. Conteaza si ce bagi in gura. Japonezii au pus accentul si pe macrobiotica, care se aseamana cu postul, amintim aici Regimul nr 7, al doctorului Oshawa.
Pe femei postul le ajuta in multe moduri
Un ten mai curat si un organism lipsit de toxine, imbinat cu un caracter demn de urmat. Va face mult mai calme, doamnelor, intareste rabdarea si puterea de a avea control asupra vietii. Aveti de asemenea si taria de caracter de a spune DA sau NU. Sunt mai multe tipuri de post. Cu siguranta ca exista unul care se potriveste si pentru dumneavoastra. Sanatate multa!
Un articol de: Antoanel Sergiu Man
Postat de: Redactor-Colaborator Marți, 29 Mai 2012
postul
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?