Strugurii: darul pretios al toamnei
Toamna se culeg roadele! Acum este momentul sa-ti fortifici organismul si sa-l pregatesti pentru intrarea in sezonul rece. Printre bogatia de fructe si legume daruite de natura, se numara unul cu adevarat pretios, de care trebuie sa profiti din plin: ciorchinele cu struguri. Umple-ti mereu fructiera cu struguri, fie verzi, rosii sau negri. Acum este sezonul lor.
Continut
Strugurii contin aproximativ 73% apa si pana la 24% zahar fermentabil, restul fiind completat de substante benefice si necesare
organismului cum ar fi sarurile minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, flor, cupru, cobalt, zinc), bioelemente, vitaminele A si C, dar si vitaminele din grupul B.
La ce ajuta?
Strugurii curata rinichii si au o actiune detoxifianta asupra ficatului. De asemenea, previn si trateaza bolile de sange si ale aparatului circulator, arterioscleroza. Dupa o cura cu struguri, persoanele care sufera de guta, reumatism, artroza vor simti o ameliorare a simptomelor respectivelor boli. Strugurii au un efect detoxifiant asupra sangelui, amelioreaza circulatia si sunt un tonic pentru organism, dar si un diuretic deosebit. Magneziul din struguri previne aparitia cancerului, in special cel pulmonar si favorizeaza stagnarea si micsorarea tumorilor existente. In cazul cancerului de piele sunt recomandate comprese cu struguri zdrobiti pe zonele afectate.
Strugurii- fructul cel mai bine digerat de stomac
Consumul zilnic de struguri in aceasta perioada te ajuta sa treci fara dificultati de anotimpul rece, deoarece intareste imunitatea naturala a organismului si te protejeaza de guturai si gripa. Strugurii sunt un aliment ideal pentru copii, astenici, dar si pentru sportivii de performanta.
Nu uita nici de must. Este un delicios suc natural de struguri si are aceleasi efecte ca si fructul propriu-zis. Nici efectele vinului asupra organismului nu pot fi date uitarii, dar “licoarea lui Bacchus” merita un articol doar al ei.
Sanatate in interior, dar si in exterior
Taie boabe de struguri si maseaza-ti tenul cu ele. Acesta va deveni mai hidratat si vei avea un chip radiant. Cauta in magazine si farmacii cremele cu extract din samburi de strugure, acestea sunt extreme de nutritive si asigura hidratarea.
Atentie!
Inainte de a-l consuma, spala bine ciorchinele sub jetul de apa de la robinet, vita-de-vie este des stropita cu diverse substante, ce pot fi daunatoare daca le introduci in organism. Atunci cand tii o cura cu struguri, ai grija sa reduci consumul de glucide (alimente si bauturi dulci, paine sau fainoase). Diabeticii si persoanele supraponderale trebuie sa consume strugurii in cantitati moderate si este recomandat sa ceara avizul unui medic inainte de a urma o cura cu struguri.
Postat de: Elena-Ciucu Miercuri, 15 Septembrie 2010
struguri, toamna, sanatate, must, vitamine, imunitate, DETOXIFIERE, cancer, reumatism
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?