Rucola, pentru mai multa sanatate
Rucola este planta ierboasa, cu frunzele crestate si rotunjite la margini, preluata din bucataria italiana, azi fiind foarte apreciata la salate, pe tot mapamondul. Mai este cunoscuta si sub numele de argula.
Se foloseste fie sub forma de salata,fie ca incredient special pentru pizza, in bucataria italiana, ajutand la digestie. La salata, se consuma cu ulei extravirgin de masline si lamiae stoarsa, cateva rosii si putina sare (pentru a se pastra gustul plantei). Este recomandata consumarea salatei imediat dupa ce este preparata (sau nu mai tarziu de 15-20 de minute), altfel isi pierde proprietatile curative.
Este foarte apreciata in curele de slabire si de dezintoxicare.
Beneficiile rucolei
► in cazul obezitatii, se recomanda consum zilnic, cu 10-15 minute inainte de fiecare masa. In cantitate mica, mareste apetitul si viteza de digestie. In cantitate mare, taie pofta de mancare, prelungind senzatia de satietate.
► in cazul anemiei, se recomanda consumul ei timp de o luna, fiind bogata in fier.
► in cazul arterosclerozei si colesterolului ridicat, foarte bun este consumul salatei de rucola preparata doar cu ulei de masline extravirgin si lamaie. Foarte benefica pentru vasele de sange, crescandu-le flexibilitatea si permeabilitatea.Regleaza si nivelul colesterolului,este o solutie excelenta de prevenire si combatere a arterosclerozei,a accidentelor vasculare si ischemiei cardiace.
► bogata in vitamina C, este foarte buna pentru imunitate, sporind capacitatea organismului de aparare si aparandu-l de infectii. Specialistii sustin ca un consum regulat de rucola scade riscul colitei, cistitei si racelii.
► infectiile renale si intestinale sunt prevenite si ele, foarte eficient, cu ajutorul rucolei. Efectul antiinfectios fiind foarte puternic, distruge bacteriile ce produc aceste boli ori le impiedica dezvoltarea.
Asadar, consuma cu incredere rucola.
Florenta Popa
Postat de: FemeiaStie Vineri, 05 Martie 2010
rucola, proprietati, infectii renale, intestinale, arteroscleroza, colesterol, imunitate, antiinfectios, obezitate, anemie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa