Homeopatia, un mic ghid de sanatate
Homeopatia, un ghid pe intelesul tuturor. Cati dintre noi nu am fost odata in viata bolnavi si am constat ca medicamentele clasice ori nu isi fac efectul, ori dupa prea mult timp, ori ne provoaca reactii alergice, uneori mai grave decat boala in sine.
Homeopatia este una dintre cele mai cunoscute si practicate forme de medicina neconventionala. Faptul ca de multe ori apelam la medicamente, care in timp dezvolta o asa numita toleranta si nu isi mai fac efectul, iar consumul de antibiotice ce a devenit „un sport national” si ca atare acestea ajung sa ne faca mai mult rau decat bine.
Medicamentele homeopatice sunt obtinute din produse minerale, vegetale si animale, produse din care se prepara saruri naturale sau amestecuri, extracte alcoolice din plante sau tincturi, granule sau globule impregnate prin pulverizare a diverrse dilutii homeopatice.
Remediul homeopatic nu are contraindicatii si nici reactii adverse. Insa acesta trebuie luat asa cum ar trebui sa se procedeze cu medicamentele clasice, adica numai atunci cand este necesar, in dozele adecvate si ar trebui oprit indata ce simptomele dispar. Remediile homeopate ajuta stimularea in apararea imunitara si rearmonizeaza activitatea celulara, desi la inceputul tratamentului dezvolta o intensificare a simptomelor acuzate. De fapt, aceste pseudo-simptome de agravare sunt de fapt un semn bun, fiind un indiciu clar al eficacitatii tratamentului.
Medicamentele se gasesc sub forma lichida, dizolvate in apa sau alcool (asa zisele dilutii), sau sub forma de granule de marimea semintelor de mac sau sub forma de pastilute ce se lasa sa se dizolve in gura. Aceste remedii sunt disponibile in dilutii variate, administrate functie de varsta pacientului. Ce e bine de mentionat aici, este faptul ca atunci cand un remediu a facut bine, dar simptomele reapar la scurt timp, remediul se poate repeta cu aceeasi dinamizare sau se poate mari concentratia remediului homeopat.
Trebuie avute in vedere cateva „restrictii” in administrarea dozelor homeopate. Si anume: acestea se iau fara a fi atinse cu mana, sub limba, iar pacientul suge praful sau tabletele sau granulele de lactoza. Trebuie sa existe un interval mare intre mese, evitandu-se pasta de dinti, menta, cafeaua sau aromele, ceva timp inainte si dupa. Sunt remedii, cum e cazul racelilor sau gripei, care trebuie administrate din ora in ora pentru a-si face efectul.
De asemenea, trebuie spus ca exista si aici, ca la orice medicament clasic, restrictii de combinare. Nu trebuie luate mai multe remedii, impreuna sau alternate, pentru ca adeseori interfereaza unul cu celalalt sau sunt „dusmane” intre ele.
Desigur, chiar daca nu au reactii adverse sau contraindicatii, totusi sunt medicamente si trebuie tinute deoparte, ca orice alt medicament, si nu trebuie abuzat de acestea.
In cazurile acute, administrarea remediilor trebuie inceputa imediat, la foarte scurt timp dupa aparitia primelor simptome, continuand sustinut pana la ameliorare. De obicei se recomanda o singura granula la fiecare sfert de ora; sau pentru dilutii joase se pot lua o data sau de doua ori pe zi, iar pentru dilutii inalte, o data pe saptamana sau la doua saptamani. In cazul afectiunilor acute (rinite, faringite, otite, etc) se inceteaza tratamentul la cateva zile dupa disparitia simptomelor. In general, homeopatia vindeca si/sau trateaza o multime de afectiuni.
Ideal ar fi sa beneficiezi de „expertiza” unui medic homeopat, pentru ca acesta este cel mai in masura sa individualizeze tratamentul specific si dozele corecte, precum si dilutia necesara. Daca insa nu ai acces la acesta, poti foarte usor sa apelezi la remedii homeopate. Va pot da mai jos adrese de farmacii unde se gasesc acestea:
Farmacia Homeopata nr. 80 din strada Scoala Herastrau; Farmacia Ileana din Stirbei Voda; precum si la farmaciile cu renume (unele au acces la remedii homeopate sau le au pe cele de marca). Si ca un ultim sfat, va dau mai jos o mica trusa de farmacie familiala, pe care eu am folosit-o de-a lungul timpului cu efecte minunate, pe copii mei si nu numai:
ACONITUM NAPELLUS 7CH pentru stari febrile, guturai, tuse, sinuzita, rino-faringita;
ARNICA MONTANA 7CH pentru crampe, laringite
ARSENICUM ALBUM 7CH pentru indigestie, diaree, otita;
BELLADONA 5CH pentru stari febrile, durere in gat, insolatie, otita;
EUPATORIUM PERFOLIATUM 5CH pentru stari gripale;
FERRUM PHOSPHORICUM 7 CH pentru stari febrile, dureri in gat;
IGNATIA AMARA 7 CH pentru emotivitate, iritabilitate;
PULSATILLA 7 CH pentru rino-faringite;
GELSEMIUM 5CH pentru rau de miscare
Postat de: Redactor-Colaborator Miercuri, 18 Iunie 2014
sanatate, ghid de sanatate, homeopatia, beneficiile homeopatiei
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor