Cristaloterapie

In luna septembrie 2010 am achizitionat (din curiozitate) o noua aparitie ce se anunta saptamanala cu si despre minerale, cristale si pietre semipretioase. Primul numar (promotional) foarte bine structurat, m-a facut sa-l iau si pe cel de-al doilea, cel de-al doilea m-a determinat sa-l iau pe al treilea si tot asa. M-am trezit colectionar si cunoscator de cristale, minerale si pietre semipretioase, asta si datorita faptului ca fiecare numar contine cate un esantion al subiectului principal din acel numar!

M-am trezit ca mi-am facut conturi pe site-uri de profil dedicate celor ce-si doresc sa stie mai multe in domeniu. Acesta este si motivul pentru care m-am apucat sa scriu acest articol, imi doresc sa va impartasesc si voua lucrurile noi pe care le-am aflat despre cristale si terapiile cu cristale adica despre CRISTALOTERAPIE!

Ce este cristaloterapia!?

Cristaloterapia este una din cele mai eficiente metode de pufiricare a aurei si de indepartare a traumelor care sunt imprimate pe aceasta, printr-un proces de marire a cantitatii de lumina care este prezenta in aura.
Aceasta lumina este cea care stimuleaza activitatea domeniilor subtile ale fiintei.
Cristalele pot fi plasate pe centrii energetici de pe corp, transmitand vibratii tamaduitoare si provocand o recirculare a energiilor subtile, astfel, pacientul capatand posibilitatea sa se debaraseze de tot ce este vechi pentru a putea primi noua energie.

Asa ca, fara pretentia unui expert in cristale, imi voi permite trecerea in revista a catorva cristale:

Acvamarin > Deosebit de apreciata in Evul Mediu, aceasta gema a fost folosita la fabricarea primelor lentile de ochelari. In vechime se credea ca aceste pietre pot intari prietenia, iar cei ce purtau acvamarin erau feriti de necazuri. Isi trage numele de la albastrul cerului si puritatea marii (aqua - marin; apa marii) si a fost de-a lungul timpului socotita piatra ocrotitoare a marinarilor.

 

Agat > este o varietate de calcedonie (varietate de siliciu, translucid si dur folosit si ca abraziv) cu culori multiple aranjate in diverse straturi concentrice, ce isi trage numele de la raul Achates din Sicilia.  A fost descoperit de Theophrastos din Eresos, filozof si naturist grec. Cunoscut de mii de ani, folosit ca piatra decorativa, dar si ca talisman impotriva otravurilor si s-a socotit ca are capacitatea de a potoli furtunile. Chinezi o considera o piatra foarte importanta deoarece echilibreaza energiile Yin-Yang. Este un cristal recomandat nativilor din zodiile Brebec, Fecioara si Leu.

Ametistul > protejeaza impotriva magiei negre si a blestemelor. Romanii credeau ca ametistul are puterea de a apara oamenii de la furia zeilor, iar in Evul Mediu doar persoanele nobile aveau voie sa poarte aceasta piatra.
In ziua de astazi o poate purta oricine, dar aduce noroc mai ales nativilor din Varsator si Pesti. Mai este denumita si ''piatra intelepciunii'', pentru ca mareste clarviziunea, rabdarea si puterea de luare a deciziilor. Ii protejeaza pe cei care se tem de accidente si este un aliat important pentru cei care vor sa renunte la vicii. Pe scara lui Mohs (cea a duritatii mineralelor) ocupa locul al 7-lea dupa diamant.

Aragonit > Este un mineral ce-si trage numele de la descoperitorul sau Francois Arago cel care în anul 1811 a fost primul care a observat la cuarţ proprietatea devierii axei optice. Alte surse istorice atesta faptul ca numele provine de la primele locuri unde mineralul a fost descoperit regiunea Aragon din Spania.Fortifica: structura osoasa inclusiv dintii. Ajuta: la resorbtia rapida a fracturilor, este suport pentru handicapul fizic cu origine osoasa, ajuta in probleme ale pielii si pierderea parului, reumatism articular, dureri musculare, tremuraturi, sensibilitate fizica Reglementeaza: metabolismul calciului, promoveaza dezvoltarea si elasticitatea discurilor intervertebrale, intareste si sistemul imunitar.

Azurit > datorita faptului ca azuritul are o duritate destul de mica, fiind poros si cu un clivaj bun, s-a renuntat la folosirea mineralului pe scara larga ca piatra pretioasa. Cand totusi este folosit ca piatra la bijuterii e necesara stabilizarea si imbunatatirea luciului mineralului prin acoperire cu un strat de substanta plastica. In curentul ezoteric mineralul este considerat ca piatra dezvoltării spirituale, avand un efect de potenţare a atenţiei şi concentrării mentale, avand in general un efect pozitiv asupra sistemului nervos, de regenerare si dezintoxicare a organismului.

 

Imi voi permite sa inchei aici acesasta scurta incursiune in lumea cristalelor si mineralelor insa promit ca, in functie de reactiile cititorilor site-ului, voi reveni cu noi articole despre celelalte cristale fiindca, asa cum se poate observa, am luat pentru acest articol DOAR cele mai importante cristale si minerale cu litera “A”!

Nota obtinuta:
8.7 (20 voturi)
5996 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Duminică, 02 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

cristale, sanatate, cristaloterapie, terapii naturiste, tratamente naturiste


S-ar putea sa va intereseze si:

Cum se consuma aloe vera si care sunt beneficiile ei? [..]
citeste si comenteaza
Va numarati printre persoanele care se confrunta cu neplacuta problema numita furuncul? [..]
citeste si comenteaza
Nimic pe lume nu este mai de pret decat sanatatea, dar, din pacate, ajungem sa intelegem [..]
citeste si comenteaza
„Simteam ca intreg trupul imi arde, ca nu mai am aer, ca in momentul urmator o sa [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Acest articol se doreste a fi unul care sa lamureasca un lucru care ne framanta de ceva vreme si [..]
citeste si comenteaza
Inca de la infiintarea ei, formatia AC/DC a reusit (cu sau fara vointa membrilor) sa creeze [..]
citeste si comenteaza
Una din companiile de prestigiu din lumea orologeriei este fara nicio indoiala si firma elvetiana [..]
citeste si comenteaza
In luna septembrie 2010 am achizitionat (din curiozitate) o noua aparitie ce se anunta saptamanala [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate