Busuiocul. Un antidepresiv natural

Dincolo de dimensiunea spirituala si magica sau de proprietatile culinare, busuiocul are dovedite calitati tamaduitoare.

Substantele volatile pe care le contine busuiocul previn infectiile tubului digestiv, iar cele antioxidante mentin elasticitatea vaselor sangvin, tocmai din acest motiv fiind folosit in tratarea bolilor cardiovasculare. D asemenea, are efect protector al aparatului respirator si previne aparitia tumorilor cancerigene. Busuiocul ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale, precum si la protejarea sistemului nervos central de efectele stresului. 

Infuzia de busuioc produce imunizare la stres si induce o stare de optimism si incredere protejand psihicul. Este recomandat, de asemenea, si in cazul oboselii cronice sau al eforturilor mentale, deoarece actiunea sa antidepresiva imbunatateste circulatia cerebrala, favorizeaza mentinerea capacitatii de concentrare si inlatura oboseala.

 

Proprietati:

1. Intareste sistemul imunitar si tonifiaza intregul organism.

2. Are actiune energizanta si antidepresiva, inlaturand efectele surmenajului si echilibrand starea psihica si emotionala.

3. Are efect calmant, antidepresiv, diuretic, expectorant si tonic digestiv.

4. Are actiune anticancerigena si antiinflamatoare.

5. Imbunatateste circulatia sangvina, reduce inflamatiile si calmeaza durerea.

6. Este puternic antioxidant, antibacterian, antiviral si antialergenic

 

Ceaiul de busuioc este recomandat persoanelor care sufera de migrene, colici, gastrita si ulcer gastric, bronsita gripa sau probleme cardiovasculare.

Siropul de busuioc este recomandat in cazul bolilor gastrice, renale, cardiovasculare, de depresie, surmenaj sau anemie.

Tinctura de busuioc este recomandata in caz de depresie, migrene, imbatranire precoce, guturai, gastrita, colita si ulcer.

Uleiul volatil este recomandat celor care sufera de bronsita cronica si acuta, accese de tuse, in cazul infectiilor cu bacterii rezistente la antibiotice sau dizenterie.

Infuzia de busuioc se prepara dintr-o lingura de busuioc, uscat si maruntit, in 200ML apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa sa infuzeze timp de 10 minute, dupa care se strecoara si se beau doua ceaiuri caldute pe zi, cu inghitituri mici, dupa mesele principale si obligatoriu un ceai seara, la culcare. Are efecte benefice in disfunctiile stomacale, gastrite, insomnii, iritabilitate, nervozitate, migrene, angina pectorala, in colie de fermentatie, diaree, colici intestinale si balonari. Combate greata si senzatia de voma. Stimuleaza pofta de mancare, combate astenia si scade febra.

Ceaiul de busuioc este un bun energizant. Ajuta la combaterea bronsitei, gripei, durerilor articulare, insuficientei circulatorii, a reumatismului si la desfundarea mucoasei nazale.

Decoctul concentrat se obtine dintr-un pumn de planta uscata si maruntita la 250ML apa rece. Se fierbe doua minute, se lasa sa infuzeze inca 5 minute, se strecoara si se beau doua ceaiuri pe zi, ca stimulent al lactatiei in cazul femeilor care alapteaza. Se mai poate folosi ca apa de gura contra leziunilor bucale.

 

Aromaterapie!

Fiind inclus in categoria plantelor aromatice, busuiocul este folosit cu succes in aromaterapie. Poti folosi uleiuri volatile cu busuioc pentru a improspata atmosfera sa pentru un efect relaxant - pune cateva frunze de busuioc proaspat in apa de baie. La fel ca si levantica, busuiocul poate fi folosit in saculeti de panza pe care ii poti pune in dulapul de haine - acestea nu numai ca vor avea o aroma deosebita, dar vor fi si protejate de molii. 

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
2147 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sabina-Elena-Oprea Marți, 17 Ianuarie 2017

Etichete pentru acest articol:

busuioc, antidepresiv natural, terapii alternative, medicament natural


S-ar putea sa va intereseze si:

Pentru ca avem atata nevoie de energie si buna dispozitie pentru a ne simti bine la [..]
citeste si comenteaza
Pesemne ati auzit de beneficiile ceaiului verde, de ce poate sa faca acesta pentru [..]
citeste si comenteaza
Simti ca esti obosita? Ziua s-a micsorat, lumina nu mai este la fel de puternica, vremea [..]
citeste si comenteaza
Matcha este un ceai macinat fin si de inalta calitate, care este produs din frunze de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Salatele sunt tot timpul bine-venite la o masa. Fie ca aperitiv, fie ca garnitura la o alta mancare [..]
citeste si comenteaza
Cati dintre noi nu am dorit macar o data in viata sa devenim vegetarieni? Unii pentru a avea un [..]
citeste si comenteaza
Iata o dieta usoara si gustoasa, bazata pe un ingredient special: rosiile. Frecvent consumata in [..]
citeste si comenteaza
Scapa de toxinele acumulate in timpul iernii in cel mai natural mod posibil, printr-o alimentatie [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate