Plante medicinale. Farmacia verde tine locul antibioticelor

Mentinerea unor obiceiuri alimentare sanatoase este cheia pastrarii sanatatii tale si a calitatii vietii. Multe probleme de sanatate pot fi tratate chiar de noi, cu ajutorul remediilor traditionale. Remediile traditionale nu sunt o noutate.

Dupa cum poate multi dintre noi stiu, farmacia verde este bogata in antibiotice naturale. Medici specialisti fitoterapeuti ne invata  nu numai cum sa facem fata suferintelor minore, dar si cum sa folosim remediile traditionale pentru a usura disconfortul unor boli complexe. Plantele care pot tine locul antibioticelor sunt: musetelul, usturoiul, echinaceea si multe altele.

Musetelul este planta care impiedica dezvoltarea bacteriilor. Este o planta buna pentru problemele digestive, insomnie, tensiune nervoasa, inflamtii etc. Componentele uleiului volatil de musetel are o actiune antibacteriana ce impiedica inmultirea bacteriilor. Iata de ce aceasta planta este recomandata  in tratarea multor infectiuni genitale. Musetelul calmeaza, de asemenea, enterocolitele, are efect antiinflamator si decongestionat. Pentru bai si pentru spalaturi se prepara o infuzie din doua linguri de flori la 200 ml apa clocotita. Uleiurile volatile extrase din mustel seamna foarte mult cu antibioticele moderne, deoarece contin compusi de structuri diverse.

Usturoiul este un foarte bun adjuvant al sanatati deoarce ataca virusurile. Desi  nu ne incanta mirosul lui pe care-l emana, usturoiul contine anumite substante ce pot inlocui cu succes penicilina. Probabile este planta cu cea mai mare actiune antimicrobiana si antivirala. El este util in tratarea infectiei cu Helicobacter.

Echinaceea este planta care intaraste imunitatea. Tinctura de echinacea ajuta organismul sa lupte impotriva virusurilor ce pot provoca tuse, gripa sau bronsite. Se poate prepara din 20 de linguri de planata fin macinata, peste care se toarna alcool de 70 de grade. Vasul se va inchide ermetic si se lasa la macerat timp de zece zile. Pentru infectiile cronice, puteti sa luati doua linguri cu tinctutra de echinacea zilnic, timp de trei saptamani. La fel de eficiente sunt si tincturile de lemn dulce, muguri de plop si ienupar.

Cea mai eficienta este tinctura de propolis, administrata frecvent fiind un veritabil antibiotic natural, la fel de eficient ca streptomicina sau penicilina. Trateaza eficient si cu succes virusul gripal si pe cel herpetic.

Speram  ca vei descoperi cat mai repede numeroasele beneficii ale remediilor simple dar cu efect asupra anumitor  afectiuni. Povestiile babesti ajuta cu adevarat la promovarea unei stari normale de sanatate optima. Relatarea marilor practicieni ai artelor tamaduitoare, iar unele dintre cele mai puternice medicamente moderne erau folosite in mod uzual cu mult inainte ca testele clinice sa fie invetate.

Un articol de: Elena Vilcu 

Nota obtinuta:
10 (16 voturi)
4127 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Marţi, 08 Mai 2012

Etichete pentru acest articol:

sanatate, plante, echinaceea, farmacia, benefici


S-ar putea sa va intereseze si:

Se stie ca toamna e vremea dovleacului. Dovleacul nu este doar un aliment foarte gustos, [..]
citeste si comenteaza
Daca am acumulat cateva kilograme in plus, pielea si-a pierdut din stralucire, acneea [..]
citeste si comenteaza
Sunt persoane care adora menta si persoane care nu se apropie de niciun preparat care are [..]
citeste si comenteaza
Suplimentele alimentare sunt de mare ajutor pentru sanatatea si starea noastra de bine. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Va propun un mic exercitiu in care sa va puteti privi din mai multe ipostaze atunci cand aveti [..]
citeste si comenteaza
Ma suna mama: “Fata, tu stii ca o sun din cand in cand pe doamna X. O cunosc de cand eram copil. [..]
citeste si comenteaza
Sunt atat de multe prejudecati emise in legatura cu tatuajele incat o femeie care alege sa se [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate