Infectii urinare. Cauze, simptome si tratamente

Infectiile urinare, denumite popular si cistite, sunt probleme pe care le au majoritatea femeilor la un moment dat in viata si care le trimit de urgenta la control la medic, in conditiile in care se manifesta prin urinari frecvente, usturimi si dureri.
Ceea ce declanseaza orice infectie urinara este o bacterie ce se instaleaza in tractul urinar, insa cauzele sunt mai multe. Din fericire, aceasta problema nu este grava, iar tratamentul infectiei urinare nu este complicat, un simplu click aici putand sa dezvaluie mai multe solutii rapide. Totusi, orice persoana care are asa ceva sau care a avut asa ceva trebuie sa cunoasca o serie de detalii legate de aceasta boala.
Principalele detalii despre infectiile urinare
- Femeile sunt mult mai predispuse la aceste probleme decat barbatii, insa si barbatii de peste 50 de ani, care au probleme de prostata pot sa sufere de infectii urinare;
- Aceasta infectie este foarte raspandita, statisticile clasand-o pe locul 1 in lume atunci cand vine vorba despre infectii.
- Daca nu se trateaza cu un antibiotic, infectiile se pot transforma in infectii severe care necesita spitalizarea. Din fericire, chiar si fara timp necesar pentru a merge la medic, o farmacie online poate sa ofere solutii care nu prezinta niciun pericol si pot rezolva aceasta problema.
Care sunt cauzele infectiei urinare?
In 80% dintre cazuri, cauza principala este bacteria E-Coli, care se afla in colon si in anus si care ajunge in aparatul urinar. In mod normal, acest aparat este construit in asa fel incat sa poata preveni inmultirea bacteriilor, insa un sistem imunitar prost duce la aparitia acestei probleme.
Care sunt simptomele acestor infectii?
Exista destul de multe simptome, insa acestea pot aparea in functie de pacient. De regula, cei care sufera de aceasta problema au dureri cand urineaza, nevoia frecventa de a elimina urina, sensibilitate in partea de jos a abdomenului si durere intr-o parte. De asemenea, pot aparea si probleme precum frisoanele, febra, greturile si varsaturile.
Care este tratamentul infectiei urinare la femei?
Cel mai bun tratament este preventia. Tocmai de aceea, pentru a evita o astfel de problema trebuie sa se consume multa apa, sa se urineze ori de cate ori se simte nevoia si sa se mentina o igiena intima foarte buna. De asemenea, trebuie sa se evite produsele de igiena care pot sa irite.
Sucul de merisor poate sa fie si el foarte bun, deoarece poate sa scada aderenta bacteriei E. Coli la peretii tractului urinar.
Tratamentul se face prin administrarea diverselor pastile si ceaiuri diuretice si printr-o urocultura care evidentiaza prezenta bacteriei. Ulterior, infectia urinara se trateaza cu antibiotice sau cu diverse antiinflamatoare nesteroidiene.
Celor care sufera de aceasta problema li se recomanda cateva zile de repaus pe care sa le petreaca la caldura.
Pentru femeile care au avut de mai multe ori o astfel de problema, exista anumite suplimente care previn infectiile.
Postat de: A-Editor Vineri, 12 Ianuarie 2018
infectii urinare cauze, tratament infectii urinare
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa