Cum tratezi natural sinuzita la copii

pfd-sinuzita-copii

Este deja binecunoscut faptul ca medicamentele pentru raceala nu sunt indicate copiilor sub doi ani. Totusi, episoadele neplacute care marcheaza debutul vietii de familie…ii determina pe multi dintre parinti sa se indrepte catre tratamentele alopate.

Sinuzita este una dintre cele mai comune afectiuni cu care se confrunta majoritatea copiilor cu varsta pana in 2 ani. Nu numai ca este real incomoda pentru copil, conducand la dureri de cap, nas infundat si dificultati la respiratie, dar aceasta alarmeaza si parintii. Congestia sinusala poate fi cauzata fie de alergii, fie de o raceala mai severa.

Cu toate acestea, sinuzita poate fi usor tratata acasa, iar remediile naturiste sunt la indemana si mult mai sigure decat medicamentele, mai ales atunci cand vorbim de copii la varste foarte fragede.

Iata cateva remedii care te ajuta sa tratezi si sa previi sinuzita copilului in mod natural si sa-l scapi pe micut de povara nasului infundat

 

Uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt recunoscute pentru proprietatile lor extraordinare, iar tot mai multa lume apeleaza la beneficiile oferite de extractele din plante. Opteaza sa masezi pe exterior nasul copilului cu uleiuri esentiale de lavanda, eucalipt si menta, iar senzatia de nas infundat se va elibera imediat!

 

Sterge-i permanent nasul

Copilul nu poate face acest lucru singur, iar frustrarea creste pe masura ce respiratia devine si mai grea. Asigura-te ca ii cureti celui mic nasul la fiecare jumatate de ora, astfel incat sa eliberezi cavitatea nazala de orice urma de mucus!

 

Masajul nazal

Masajul nazal este de real ajutor in cazul nasului infundat. Pornind de la sinusuri si incheind in zona narilor, efectueaza miscari usoare, de sus in jos, presand usor. In felul acesta, iata cat de usor eliberezi tensiunea si ajuti copilul sa respire mai usor. Fie ca opezi pentru masajul cu uleiuri esentiale sau pentru cel simplu, de ajutor ar fi ca mana ta sa fie cat mai rece – pentru o senzatie cat mai linistitoare pentru copil.

 

Solutie salina

Indiferent daca o cumepri sau o prepari acasa, solutia salina este un remediu excelent pentru nasul infundat si ameliorarea simptomelor sinuzitei. Amesteca putina sare naturala si putina apa, adauga solutia obtinuta intr-un pulverizator mic si asigura-te ca ii pulverizezi celui mic, exact la intrarea in fosele nazale, la fiecare cateva minute. In mod natural si fara riscuri, solutia salina va desfunda nasul celui mic si il va ajuta sa se odihneasca linistit. In plus, solutia va contribui la umiditatea din nari si va ajuta la formarea si eliberarea mucusului blocat, astfel incat vindecarea sa fie mai rapida.

In cazul in care simptomele persista sau se agraveaza, indiferent de masurile pe care le iei, adreseaza-te imediat medicului. 

 

Umidificarea aerului

In foarte multe cazuri, sinuzita se declanseaza si din cauza aerului incarcat din camera copilului, a lipsei de oxigen si a lipsei de umiditate din aer. Astfel, narile devin iritate, nu se mai oxigeneaza corespunzator, nasul se infunda, respiratia devine dificila...iar starea copilului se inrautateste.

Plasarea unui umidificator in camera copilului este o solutie excelenta in preventia sinuzitei. Folosirea acestuia, mai ales pe timpul noptii, nu doar ca adauga umiditate incaperii, dar ajuta imediat la decongestionarea nazala si previne raceala in gat, determinata de nevoia copilului de a respira constant pe gura. Terapia cu aerosoli este extrem de eficienta in tratea racelilor copiilor, a bolilor respiratorii acute, dar si la mentinerea umiditatii in aer si prevenirea afectiunilor aferente.

Photo by: pexels.com

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
1554 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 02 Iulie 2018

Etichete pentru acest articol:

tratament alternativ nas infundat, nas infundat copii


S-ar putea sa va intereseze si:

Este foarte usor pentru un bebelus somnoros sa isi frece ochii si astfel o geana sau un [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Te confrunti cu problema palmelor umede? Esti relativ snatoasa si nu iti explici pentu ce iti [..]
citeste si comenteaza
Depresia este astazi o moda. Tot mai multe persoane se confrunta cu ea; in jurul nostru tot mai [..]
citeste si comenteaza
Sunt multe zilele de week-end ploioase, in care nu mai ai idee ce sa faci si parca inainte sau dupa [..]
citeste si comenteaza
Invitatie la ceai, in Bucuresti. Fiecare femeie este femeie intr-un fel propriu si unic, fara [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate