Vitamina C - vitamina sanatatii

Chiar daca, teoretic, sezonul rece a inceput, practic au mai existat zile destul de calduroase care sa prevesteasca, parca, venirea primaverii, nicidecum a iernii cum ar fi normal. Temperaturile oscilante din aceasta perioada pot fi inselatoare si pot provoaca de cele mai multe ori viroze, raceli care isi fac cu rapiditate loc in organism. Cea mai buna solutie pentru a fi mereu sanatosi si protejati este o cura cu vitamina C. Aceasta metoda este foarte buna atat pentru mentinerea imunitatii, cat si o metoda naturala de tratament ce accelereaza considerabil vindecarea unei raceli.

Beneficiile consumului de vitamina C

Doza necesara de vitamina C poate fi asigurata organismului prin alimentatie. Aceasta vitamina este un puternic antioxidant si antialergic. De asemenea, protejeaza sanatatea dintilor, a ochilor si este responsabila pentru asimilarea fierului de catre organism.

Totodata, vitamina C este tonifianta si are rolul de a intari rezistenta organismului in fata anumitor boli si afectiuni. Printre acestea se numara:

► boli infectioase acute si febrile

► insuficienta cardiaca

► hipertensiune arteriala

► diabet

► tulburari respiratorii

► astm bronsic

► sinuzita

► anemie

► anorexie

► diferite alergii

► acnee

► oboseala

► astenie

► neadaptarea organismului la frig

► surmenaj fizic si intelectual

Fructele si legumele - surse de vitamina C

Citricele (lamaia, portocala, grapefruitul) sunt cele mai bogate in vitamina C. Alaturi de ele fac parte din lista si papaya, pepenele galben, kiwi, capsunile, coacazele si merisoarele. De asemenea, surse foarte bune de vitamina C sunt si legumele. Din aceasta categorie fac parte rosiile, cartofii, broccoli, conopida, spanacul, varza de Bruxelles si ardeii iuti.

 

Vitamina C se distruge foarte repede prin fierbere, de aceea este recomandat ca fructele si legumele sa fie consumate in stare naturala. Nici depozitarea indelungata a acestora nu este indicata deoarece se poate pierde o mare cantitate din vitamina. Pe de alta parte, congelarea este o buna metoda de pastrare a valorii nutritive a fructelor si legumelor.

Nota obtinuta:
9 (8 voturi)
3421 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Andreevici Luni, 22 Noiembrie 2010

Etichete pentru acest articol:

antioxidanti, intarirea imunitatii, vitamina C, comsum de citrice, antialergeni, tratament acnee, astenie, remedii naturiste, anorexie, remedii-sinuzita


S-ar putea sa va intereseze si:

Ad litteram, termenul medical se refera la o durere la nivelul toracelui. Exista mai [..]
citeste si comenteaza
Palpitatiile reprezinta un simptom si sunt resimtite ca batai puternice, grabite ale [..]
citeste si comenteaza
Toamna isi arata coltii, este frig, uneori ploua. Un val de melancolie si tristete [..]
citeste si comenteaza
Sigur va este cunoscuta sintagma: „pentru sanatatea dumneavoastra, consumati cel putin [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Au trecut si Sfintele sarbatori de Paste si dupa cum fiecare s-a asteptat kilogramele in plus au [..]
citeste si comenteaza
Cand vine vorba de miscare, sport, exercitii fizice, de cele mai multe ori, factorul care te trage [..]
citeste si comenteaza
Caldura din ultimele zile a inceput sa isi lase amprenta si pe litoral unde exista cea mai mare [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate