Vitamina C - vitamina sanatatii

Chiar daca, teoretic, sezonul rece a inceput, practic au mai existat zile destul de calduroase care sa prevesteasca, parca, venirea primaverii, nicidecum a iernii cum ar fi normal. Temperaturile oscilante din aceasta perioada pot fi inselatoare si pot provoaca de cele mai multe ori viroze, raceli care isi fac cu rapiditate loc in organism. Cea mai buna solutie pentru a fi mereu sanatosi si protejati este o cura cu vitamina C. Aceasta metoda este foarte buna atat pentru mentinerea imunitatii, cat si o metoda naturala de tratament ce accelereaza considerabil vindecarea unei raceli.

Beneficiile consumului de vitamina C

Doza necesara de vitamina C poate fi asigurata organismului prin alimentatie. Aceasta vitamina este un puternic antioxidant si antialergic. De asemenea, protejeaza sanatatea dintilor, a ochilor si este responsabila pentru asimilarea fierului de catre organism.

Totodata, vitamina C este tonifianta si are rolul de a intari rezistenta organismului in fata anumitor boli si afectiuni. Printre acestea se numara:

► boli infectioase acute si febrile

► insuficienta cardiaca

► hipertensiune arteriala

► diabet

► tulburari respiratorii

► astm bronsic

► sinuzita

► anemie

► anorexie

► diferite alergii

► acnee

► oboseala

► astenie

► neadaptarea organismului la frig

► surmenaj fizic si intelectual

Fructele si legumele - surse de vitamina C

Citricele (lamaia, portocala, grapefruitul) sunt cele mai bogate in vitamina C. Alaturi de ele fac parte din lista si papaya, pepenele galben, kiwi, capsunile, coacazele si merisoarele. De asemenea, surse foarte bune de vitamina C sunt si legumele. Din aceasta categorie fac parte rosiile, cartofii, broccoli, conopida, spanacul, varza de Bruxelles si ardeii iuti.

 

Vitamina C se distruge foarte repede prin fierbere, de aceea este recomandat ca fructele si legumele sa fie consumate in stare naturala. Nici depozitarea indelungata a acestora nu este indicata deoarece se poate pierde o mare cantitate din vitamina. Pe de alta parte, congelarea este o buna metoda de pastrare a valorii nutritive a fructelor si legumelor.

Nota obtinuta:
9 (8 voturi)
3397 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Andreevici Luni, 22 Noiembrie 2010

Etichete pentru acest articol:

antioxidanti, intarirea imunitatii, vitamina C, comsum de citrice, antialergeni, tratament acnee, astenie, remedii naturiste, anorexie, remedii-sinuzita


S-ar putea sa va intereseze si:

Mersul la psiholog este inca un subiect tabu. Ce sa mai spunem de mersul la psihiatru. [..]
citeste si comenteaza
Narcolepsia, cunoscuta si sub denumirea de „boala somnului”, este o tulburare de somn [..]
citeste si comenteaza
Herpesul este una dintre cele mai frecvente infectii virale umane. Herpesul se manifesta [..]
citeste si comenteaza
Vrei sa arati mai tanar? Acum este momentul sa apesi pe butonul de refresh! [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Natura a inzestrat morcovul cu numeroase vitamine (A,B,C), saruri minerale, fier, magneziu, calciu, [..]
citeste si comenteaza
Un eveniment important in lumea modei se desfasoara la Roma, una dintre cele mai mari capitale ale [..]
citeste si comenteaza
An de an luna decembrie este plina de zambete, bucurie, fericire. Colindatorii merg din usa in usa, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate