Slabiciunea primaverii, astenia
Ce este astenia
Cum se manifesta
Cateva sfaturi practice pentru combaterea asteniei
Si iata ca in sfarsit a venit primavara. Dupa atata frig si ceata iar se-arata soarele, iesind de dupa nori pentru a ne incalzi si pentru a reinvia natura la viata. Bineinteles cu totii suntem bucurosi de aparitia primaverii, dar din nefericire de cele mai multe ori, pentru unele persoane, aceasta bucurie nu vine singura. Aceasta vine insotita cu un efect negativ, cu o afectiune patologica, numita astenie. Astenia este o afectiune care apare in perioada de schimbare a anotimpurilor, cand luminozitatea zilei creste , aceasta manifestandu-se prin stare de somnolenta acuta, lipsa de energie, nervozitate, stari de anxietate, sentimente emotive amplificate , scaderea puterii de concentrare etc. De-al lungul timpului, studiile medicale efectuate pentru combatarea asteniei, au venit in ajutorul nostru cu cateva mici remedii si solutii pentru a estompa efectele negative care vin in perioada de tranzitie de la un anotimp la altul.
Iata cateva sfaturi care sunt le indemana oricui:
► consumati legume si fructe, sunt un adevarat izvor de sanatate, fiind bogate in vitamine ofera corpului suplimentele de care are nevoie pentru a-si reface celulele
► faceti miscare in aer liber, cu siguranta va face starea de bine sa se amelioreze, sportul imbunatateste circulatia sangelui in organism, revigorandu-l.
► odihniti-va mai mult, in timpul somnului corpul se reface.
► pe langa aceste cateva sfaturi practice, puteti apela si la produsele farmaceutice naturiste, pentru a va procura un surplus de energie si vitamine, dar atentie, acestea trebuie cumparate in urma sfatului medicului nutritionist, dupa o cosultatie care are menirea sa va recomande suplimentele de care aveti nevoie pentru a completa dieta dumneavoastra, vitaminele pe care nu le procurati din alimente.
► consumul de carne este de asemenea recomandat in aceasta perioada, mai ales carnea de curcan, pui si peste, bogate in vitaminele A si B, plus fosfor care duce la imbunatatirea memoriei. Nu trebuie sa va faceti griji de calorii, pentru ca aceste carnuri sunt sarace in grasimi si bogate in vitamine.
Medicii psihologi, atrag atentia ca daca starile de astenie se acutizeaza, sunt mari sanse sa se instaleze depresia, de aceea este recomandat, in cazul in care sfaturile in combatarea asteniei nu dau rezultat iar persoanele suferinde nu observa nici o schimbare in bine ci din contra, sa mergeti la un control mai detaliat la un medic specialist. Acestea nu pot fi doar simptome a unei afectiuni psihice, ci de asemenea, pot fi semne a unei boli cronice in organism, sau semn de carenta de calciu si fier la un nivel ridicat.
Evident ca leacul cel mai rapid si eficient il gasim in noi insine, printr-o simpla observare a schimbarilor din organismul nostru. Dupa o simpla constatare a ce anume ne produce aceste stari ne putem orienta in directia cea mai buna pentru a ne revitaliza si pentru a ne redefini prioritatile. Nu trebuie decat sa fim practice si atente, si in cel mai scurt timp astenia va trece!
Luisa Stefan
Postat de: FemeiaStie Luni, 08 Martie 2010
astenia de primavara, cum se manifesta, solutii, remedii, femeia stie, sfaturi, ce sa facem
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa