Medicina holistica, echilibrul perfect intre corp, spirit, minte si emotii
Medicina holistica este o forma de vindecare care ia in considerare intreaga persoana - corp, minte, spirit si emotii - in cautarea unei sanatati optime. Conform filozofiei medicinei holistice, se poate ajunge la o sanatate optima - obiectivul primordial al practicii medicinei holistice - prin obtinerea unui echilibru adecvat in viata.
Ce presupune medicina holistica?
Practicantii medicinei holistice considera ca intreaga persoana este formata din parti interdependente si daca o parte nu functioneaza corespunzator, toate celelalte parti vor fi afectate. În acest fel, daca oamenii au dezechilibre (fizice, emotionale sau spirituale) in viata lor, acestea pot afecta negativ sanatatea lor generala.
Un medic ce imbratiseaza medicina holistica poate folosi toate formele de tratament, de la medicamente conventionale la terapii alternative, pentru a trata un pacient. De exemplu, atunci cand o persoana care sufera de dureri de cap, medicul va arunca o privire asupra tuturor factorilor potentiali care pot cauza durerile de cap: alte probleme de sanatate, dieta si obiceiurile de somn, stresul si problemele personale de zi cu zi. Planul de tratament poate implica medicamente pentru ameliorarea simptomelor, dar si modificari ale stilului de viata pentru a preveni repetarea durerilor de cap.
Iubirea este vindecatoare
Totodata, medicina holistica se bazeaza pe iubire. Mai exact, pe convingerea ca iubirea si sprijinul neconditionat sunt cele mai puternice medicamente si au cea mai mare eficacitate in tratarea si vindecarea bolilor. Nu in cele din urma, medicina holistica afirma cu tarie ca omul este singurul responsabil de starea sa de spirit si de sanatate, iar iubirea de sine este cea mai buna preventie. Chiar daca am fost invatati sa ii iubim mai mult pe ceilalti decat pe noi insine, in realitate iubirea de sine este singura si cea mai mare sursa din care poate izvori iubirea pentru ceilalti. Altfel spus, daca nu te iubesti pe tine…este imposibil sa ii iubesti cu adevarat pe ceilalti. Iubeste-te, primeste iubirea si vindeca-te! Click aici.
Toti oamenii au puteri vindecatoare innascute, insa foarte putini sunt aceia care stiu sa si le foloseasca sau accepta acesta ipoteza. Medicina holistica sustine ca pacientul este o persoana, inainte de toate, si nu o boala, iar vindecarea acestuia are o abordare aparte si presupune analizarea tuturor aspectelor vietii celui aflat in suferinta. Tratamentul nu presupune ameliorarea efectelor bolii, ci descoperirea cauzei si eradicarea acesteia. Vezi aici.
Abordarea pacientului
Gasirea medicului potrivit reprezinta si ea o parte importanta in procesul vindecarii. Este esential sa simti ca te poti deschide celui din fata ta, ca poti comunica liber si ca primesti la schimb, inainte de toate, o energie de vibratie inalta.
Abilitatile de ascultare si comunicare in timpul consultatiei sunt calitati esentiale pentru un medic care utilizeaza o abordare holistica. Medicina holistica incurajeaza participarea pacientului la relatia medic-pacient, iar daca toate acestea nu le regasesti in medicul ales de tine…ar trebui sa mai cauti.
Concluzia?
Intr-o lume ideala…toti medicii ar trebui sa aspire la medicina holistica si sa incerce sa o practice. Tratarea persoanei pe toate planurile – emotional, spiritual, mental si fizic – este o metoda sanatoasa, cu rezultate in timp, iar pacientul, pe langa faptul ca beneficiaza de un tratament complet, se bucura de toata atentia medicului, colaboreaza cu acesta, leaga o comunicare sanatoasa si invata cum sa previna, in viitor, anumite afectiuni. Cu toate acestea, in practica generala, cu doar 10 minute alocate pentru fiecare consultatie, constrangerile de timp pot uneori sa facă acest lucru dificil de realizat.
Urmareste aici si un documentar extraordinar despre nutritia holistica
Photo by: pexels.com
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 07 Februarie 2018
medicina holistica
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?