Hipoterapia
Hipoterapia este o terapie bazata pe utilizarea miscarilor multidimensionale ale calului pentru tratamentul diferitelor afectiuni fizice si psihice.
Hipoterapia a aratat in mod repetat rezultate pozitive la copiii cu autism, tinerii in scaune cu rotile ce au reusit sa mearga, copiii hiperactivi ce au reusit sa atinga stari de relaxare. Acestea sunt unele dintre beneficiile obtinute prin imbinarea activitatii de relaxare cu trapul cailor folositi in cursurile de echitatie.
Grecii antici recomandau practicarea echitatiei pentru imbunatatirea starilor de spirit a bolnavilor incurabili sau in stare avansata de boala, inclusiv Hipocrate a vorbit despre efectele sanatoase ale calaritului la trap.
Mai tarziu, in secolul XVII, medicina utiliza echitatia ca metoda pentru combaterea gutei, afectiune ce provoca un adevarat haos la acea vreme. In 1875 neurologul francez Chassiagnac a descoperit ca miscarea pe cal imbunatateste echilibrul, miscarea articulara si controlul muscular al pacientilor cat si starea de spirit la pacientii cu tulburari psihice.
Mersul la trap al calului transmite un total de 110 miscari pe minut, in concluzie nu exista nici un singur muschi si nici o zona a corpului in care sa nu ajunga stimuli trimisi de catre miscarea din timpul calaritului.
Hipoterapia are loc in aer liber, pacientul bucurandu-se astfel de aer curat si de zona care il inconjoara. Calaritul este o terapie dar in acelasi timp si o distractie, relaxare si detasare de negrul nor ce pluteste deseori aspura mintii omenesti. Exploatarea in mod corect a acestei metode terapeutice poate atinge cele mai bune rezultate.
Calul s-a dovedit a fi un animal extrem de perspicace, acesta avand comportament diferit in functie de persoana care il calareste.
Pe langa beneficiile aduse sanatatii acesta metoda perfect naturala si practicata inca din timpuri vechi, creste valorile morale ale oamenilor si ii indreapta catre educatie, respect, rabdare, socializare. Un mod simplu de a te ingriji de sanatatea ta prin petrecerea timpului liber in calm si frumos.
Postat de: Catalina-Calciu Joi, 09 Octombrie 2014
sanatate, hipoterapie, terapia cu caii, calarit, echitatie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa