Mancarea, placere sau chin?
In goana noastra dupa placeri, uitam ca ne imbolnavim trupul si psihicul. Consumam doar ce place limbii. Nu ne gandim la efectul pe care il produc in timp multe dintre produsele pe care le consumam zilnic.
Auzim pe multi la TV cum ca zaharul si sarea in exces fac rau, dar cine are timp sa-i asculte in iuresul vietii? Sau sa-i inteleaga? Problema este ca devenim dependenti. Nu mai citim eticheta, credem ca stim ce contine. Si ce descoperire, cand in sfarsit ne incumetam! Dar niciodata nu este prea tarziu sa ne educam gusturile. Preferabil, nu din cauza unei boli, ci printr-o cunostinta miraculoasa. O astfel de revelatie a fost in viata mea familia C. Membrii familiei si-au schimbat radical viata odata cu nasterea primului copil.
Nu intelegeam cum poate cineva sa nu manance carne in fiecare zi. Credeam despre astfel de persoane ca sunt sarace. Dar nu constientizam legatura intre consumul excesiv de carne si digestia grea, ce urma dupa. La efectele pe care le producea in timp acest fapt nici nu ma gandeam. Credeam ca durerile de burta dupa masa sunt normale.
Trecerea de la mancatul nesanatos la consumul de alimente bune pentru organism si minte pare dificila multora. Va dau un pont. Cel mai simplu este sa renuntati dintr-o data la cele rele. Adica sa nu le mai mancati deloc la inceput. Cam vreo doua luni. Veti apuca sa va creati obisnuinte sanatoase.
Eu nu spun ca nu veti mai consuma niciodata produse care nu va fac bine. Insa nevoia de a le consuma se va diminua. Mancati sanatos si veti trai mai linistiti. Nu spun ca mai mult, la aceasta nu am eu raspunsul!
Un articol de: Doruta Dumitru
Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
stil de viata, mancare sanatoasa, alimente sanatoase
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid