Dieta Montignac
In anii ’90, dieta montignac a revolutionat complet metodele de slabit existente atunci si pana in zilele prezente. Bazata pe asocierea corecta a alimentelor, dar si inspiratia din bucataria franceza, care fac ca alimente precum vinul, ciocolata sau branza sa nu fie interzise, fac din aceasta dieta sa fie un adevarat ajutor persoanelor gurmande, intrucat nu este deloc greu de tinut.
O regula foarte importanta este ca in ambele faze ale dietei, alimentele cosumate sa aiba indice glicemic mic si mediu. Dieta se imparte pentru inceput in doua faze si atunci cand va decideti sa o incepeti trebui sa stabiliti si numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti.
Faza I
In faza I a dietei, alimentele care trebuie eliminate sunt zaharul, cartoful, fasolele, orezul, porumbul, pastele, painea alba, fructele, alcoolul si cafeaua. In primul rand, conform lui Montignac, zaharul este un produs nociv, care ar trebui eliminat din alimentatie definitiv. Ca inlocuitori ai zaharului, el merge pe folosirea aspartamului, in loc de zahar, zaharina si ciclamatul de sodium.
Celelalte legume sunt interzise deoarece intra la capitolul fainoase, acestea fiind interzise in Faza I a dietei. La fel si consumul de mazare, linte, naut trebuie eliminat sau redus la minim in aceasta prima faza. Fructele sunt limitate in perioada asta de slabire, pentru ca ele cresc riscul de tulburari digestive si mai ales pentru ca ele nu trebuie sub nicio forma amestecate cu lipide sau cu alte glucide.
Dieta Montignac spune ca fructele trebuie mancare fie cu jumatate de ora inaintea mesei, fie cu 2-3 ore dupa masa, astfel se evita si tulburarile digestive si asocierea cu alte tipruri de alimente. Spre deosebire de alte diete, Montignac interzice total consumul vinului si a altor tipuri de alcool in faza I, deoarece alcoolul ingrasa.
Faza II
Odata terminata faza I de slabire din dieta Montignac, urmeaza faza a II-a de mentinere a greutatii la care s-a ajuns in prima faza. Aceasta faza este mai permisiva, avand libertatea sa va alegeti un mai mare numar de alimente pe care sa le puteti combina, cu conditia sa nu faceti excese. Astfel, meniul pentru dieta Montignac se imparte in doua: fie asociati proteine cu lipide, fie carbohidrati cu fibre. Pentru micul dejun puteti opta fie pentru un mic dejun proteic, fie pentru unul plin de carbohidrati buni.
Pentru un mic dejun protetic puteti consuma ou fiert, sunca, branza dietetica, eai sau cafea. Pentru masa de pranz, care este principala masa a zilei puteti opta sa mancati fie o supa de rosii, salate combinate, peste fript cu legume sau carne slaba cu legume. Cantitatea de legume permisa este nelimitata, iar Montignac recomanda ca pranzul sa fie bazat pe proteine si lipide. Pentru masa de seara, puteti opta ca si in cazul micului dejun, fie mancam legume, salat, fructe, fie pentru sunca si branza dietetica, ou fiert, etc.
Discutata sau disputata, dieta Montignac si-a facut un renume prin randurile oamenilor de pe tot globul, astfel ca exista si pareri pro si pareri contra. Cel mai indicat, daca aveti probleme cu greutatea si doriti sa va apucati de slabit, este indicat sa mergeti inainte la un medic nutritionist care sa va indrume exact spre ceea ce organismul are nevoie.
Un articol de: Ana-Maria Bogdanovici
Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 16 August 2012
dieta, montignac, slabit
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?