Filmul romanesc bine reprezentat in strainatate

Geo Saizescu si Sebastian Papaiani prezinta filmul romanesc la Espacio Niram din Madrid. Cele doua personalitati ale artei cinefile au avut o intalnire cu intelectualii romani la Madrid, in Espacio Niram, momentul fiind organizat de Gabriel Stancu, director al Clubului Filmului Romanesc, impreuna cu artistul plastic Romeo Niram.

Invitatii din Romania au discutat cu iubitorii de film madrileni despre valoarea scolii de teatru si cinematografie din Romania, evolutia filmului romanesc si integrarea lui in spatiul european. La intalnire (28 noiembrie 2010), au fost prezenti Radu Cristian Nicolae, producator de film din Romania,  directorul revistei Niram Art, Fabianni Belemuski, scriitorul Hector Martinez Sanz, artistul plastic Tudor Serbanescu, artistul plastic Bogdan Ater, criticul de arta si film, Lara Gala, actori, scriitori, artisti plastici si jurnalisti romani si spanioli.

 

“Filmul romanesc este bine promovat peste hotarele Romaniei”

“In ultimii ani, filmul romanesc se afirma tot mai mult la festivalurile europene si internationale. Mi-a facut mare placere sa cunosc personal un regizor si un actor din Romania si ma bucur sa vad ca filmul romanesc este bine promovat peste hotarele Romaniei. Din nefericire, nu acelasi lucru se poate spune despre teatru, literatura si arta plastica”, a declarat Hector Martinez Sanz, directorul revistei Madrid en Marco.

 

Geo Saizescu si Sebastian Papaiani se afla in Spania in perioada 26 noiembrie – 01 decembrie, in calitate de invitati ai celei de-a 3-a editii a Clubului Filmului Romanesc la Madrid. In aceasta saptamana sunt prezentate publicului din Spania filme romanesti, care s-au bucurat de mare succes, cum ar fi: Faust – Drumul Clipei (2009 – regia Laurentiu Damian), Luna Verde (2010 – regia Alexa Visarion), Australia si Circul Vesel (2010 – regia Claudiu Mitcu), Tache (2009 – regia Igor Cobileanski), Orient Express (2004 – regia Sergiu Nicolaescu), Pacala si Pacala se intoarce. In cadrul manifestarii, a fost prezentat in premiera filmul documentar Golgota Basarabiei, film lansat in Republica Moldova in urma cu cateva zile.

Pentru mai multe detalii, intrati aici.

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
2277 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Marţi, 30 Noiembrie 2010

Etichete pentru acest articol:

filme romanesti, film romanesc in strainatate, regizori romani, geo saizescu, secenaristi


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Miraculoasa descoperire facuta de mine in acea stare de veghe ma va determina sa reflectez asupra [..]
citeste si comenteaza
S-a stins din viata unul dintre cei mai mari poeti contemporani ai Romaniei. [..]
citeste si comenteaza
Simti ca ai simptome pentru o tiroida care nu functioneaza bine? Iata ce teste trebuie sa faci: [..]
citeste si comenteaza
Traim vremuri care ne-au distorsionat viziunea asupra frumosului. Intr-o lume pe care am uratit-o [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate