Prostitutie legalizata

Am ajuns la concluzia, trista, ca toti oamenii sunt niste simple marionete. Papusi legate cu ate de maini si de picioare. Cine ne conduce? Mai potrivita este intrebarea “Ce ne conduce?”, fiindca raspunsul este “Banii”!

De cate ori nu ai facut ceva impotriva vointei tale, pentru bani? Pentru acele bucati de hartie capabile sa intretina fericirea, bunastarea si uneori, chiar viata.

Exemple, pe alese

Sa zicem, un informatician care face contabilitate, desi uraste cu toata fiinta sa hartogaraia si birocratia, pe care a invatat sa le simplifice pe cale digitala. Ce rost are sa insiri pe hartie cifre, sa faci calcule aritmetice lungi cat o zi de post, in minte sau cu hartia si creionul, in era IT? Sa burdusesti bibliorafturi intregi, arhive care ocupa zeci de incaperi dintr-o cladire cu dosare si alte foi si foite, care se vor distruge la prima ploaie/furtuna de vara care va lovi orasul si canalizarea sa inexistenta? Mai ales, atunci cand stii ca un server este capabil sa memoreze mult mai multa informatie si, de ce sa nu recunoastem, este mai sigur decat o hartie care se ingalbeneste in 2 ani.

Sa fie raspunsul legat de bani? Precis.

Privind la televizor, v-ati intrebat vreodata de ce joaca un actor roluri slabe, comerciale, in care se maimutareste si se umileste? De ce ar alege un rol care sa nu ii puna in valoare capacitatile artistice, de ce sa se rezume la misoginism si bancuri cu blonde, cand este capabil sa interpreteze roluri complexe?

Oare i se ofera mai multi bani?

Cand dai drumul la radio si asculti cele mai “tari” hituri ale momentului, acele melodii fara versuri, fara linie melodica sau mesaj te intrebi de ce le canta artistii? Cum ajunge un cantaret cu o voce buna sa interpreteze piese de club, editate si stilizate cu ajutorul calculatorului pana isi pierd valoarea, sa urce pe scena pentru un cover inregistrat in studio sau o parodie comandata de un anume personaj? Nu este in stare de mai mult?

Sau asa “prinde” mai bine la public si, implicit, castiga mai multi bani?

Cine spune ca celor de mai sus le place ce fac? Si cine ii intreaba? Toti au familii de intretinut si copii de hranit, iar daca meseria aleasa din pasiune nu “face bani”, ce ar trebui sa faca? Sa le spuna copiilor si sotiei ca saptamana asta nu mananca, fiindca nu au ce? E clar ca nu pot face asa ceva.

 

I will survive!

Ei, bine, alternativa este sa te reorientezi catre ceva care te ajuta sa supravietuiesti, chiar daca asta presupune sa iti tradezi principiile si sa iti cobori standardele.

Doar norocosii, putini la numar, de altfel, isi permit sa ramana pretentiosi, acei oameni carora nu le bat la usa facturile, nu ii intreba nimeni “ce mancam azi?”, nu au de cumparat medicamente scumpe si care nu poarta pe umeri lor grija zilei de maine.

Dar chiar si ei ajung la momentul in care vor fi nevoiti sa accepte un post umil de vanzator in locul postului de manager pentru care au invatat 4 ani de facultate, plus 2 de masterat. Acela va fi momentul in care vor intra in “randul lumii” si vor incepe sa se umileasca pentru bani, pentru a-si castiga traiul.

 

Orice este permis…

Inca de la aparitia lumii, femeile au gasit o cale de a supravietui, folosindu-si corpul si au fost (si sunt) marginalizate si aratate cu degetul. Dar pe cei care sunt fortati sa isi calce pe mandrie si studii nu ii arata nimeni cu degetul. Nu spune nimeni “Uite! Vanzatorul asta a facut Politehnica, ce cauta aici?”.

Va intrebati de ce? Fiindca nu intereseaza pe nimeni! Vanzatorii sunt liberi sa aiba cate studii vor, isi pot pune diplomele in rama, pe casa de marcat, in timp ce marii sefi aflati la conducerea firmelor pot sa nu stie cum arata bancile unei facultati – diplomele se cumpara si de pe Ebay, nu? Situatia a aparut si din cauza inflatiei de diplome din ultimii ani, dar si din cauza promovarii exemplelor proaste, unde intervin mass-media.

 

Decizii timpurii

Pe cine poti da exemplu unui copil? Depinde ce vrei sa ajunga copilul: daca vrei sa fie un om de nadejde, educat si cu bun simt, fara un sfant in buzunar, care se va chinui toata viata cu program de lucru 07-20, il dai exemplu de urmat pe Ionescu de la 5, care a fost functionar de ghiseu la ANAF toata viata; daca vrei sa cresti un om de succes, fara scrupule, care va trai regeste indiferent de criza in care se afla Romania, il dai exemplu pe Becali, Dragusanu, Columbeanu, cam toata “lumea buna” care se perinda zilnic, de 3 ori pe stire, la televizor. Si pe care oricum ii vede copilul si isi da seama ca nu conteaza daca stii sau nu sa citesti ca sa apari la TV si sa devii milionar.

Si uite-asa am ajuns la subiectul invatamant, care ocupa el insusi cateva pagini, dar nu il voi dezbate acum.

Dar concluzia este una trista: exista prea putini oameni care sa nu se fi  “prostituat” macar o data in viata pentru bani!

Nota obtinuta:
7.8 (4 voturi)
3684 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Simona Luni, 05 Septembrie 2011

Etichete pentru acest articol:

bani, oameni, conducere, castig, educatie


S-ar putea sa va intereseze si:

Natura ne reda tot ceea ce este mai frumos, noi trebuie doar sa respectam acest lucru si [..]
citeste si comenteaza
Partea frumoasa a vietii de student se contureaza in afara amfiteatrului, alaturi de [..]
citeste si comenteaza
Data de 8 martie este o zi importanta pentru toate doamnele si domnisoarele din lume. [..]
citeste si comenteaza
Nu demult, cand inca mai eram copii, ne bucuram de fiecare sarbatoare sfanta a [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ce mai insemna sa fii copil in zilele noastre? Sau, si mai important, ce mai inseamna sa fii [..]
citeste si comenteaza
Romania este un popor de bolnavi. Oricine afirma contrariul ori se minte pe sine ori vrea sa minta [..]
citeste si comenteaza
In preajma Craciunului pe toti ne cuprinde sentimentul sarbatorilor si al darniciei, care ne fac [..]
citeste si comenteaza
Iata ca a venit ziua in care scriu o recenzie. Nu credeam sa comentez vreodata un spectacol sau [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate