La moda in 2013: bunul simt
Stim deja ca in 2013 se poarta hainele colorate, vintage, dar si extravagante, pantofii inalti si bratarile supradimensionate. Dar toate acestea, fara bun simt, nu au nicio valoare si nu ne fac mai frumoase. Asa ca propunem mai presus de toate trendurile, bunul simt.
In 2013 se poarta bunul simt!
Adica acel simt care le lipseste multora dintre aceia care ne dau jos pe strada grabiti sa traverseze inaintea noastra, acelora care nu ne permit sa coboram din mijoacele de transport pentru ca la deshiderea usilor se imbulzesc si deja se imping inauntru (si totul pentru a obtine un loc pe scaun), acelora care la urcarea in mijloacele de transport in comun ne imping sau isi arunca mai intai geanta pe scaun pntru a fi ocupat la momentul in care vor ajunge acolo si lista poate continua.
Acelasi bun simt il propunem si celor care lucreaza in magazinele ceva mai scumpe si care te privesc de sus, atunci cand intri si nu arati asa cum isi imaineaza ele ca ar trebui sa arati ca sa poti intra intr-un astfel de magazin, care isi dau coate atat de vizibil daca esti imbracat absolut firesc si nu neaparat in blanuri si cu nasul pe sus si portofelul in mana ca sa demonstrezi ca si cati bani ai si care merg in spatele tau la mai putin de 50 de centimetri astfel incat daca te opresti brusc s-ar putea impiedica de tine.
Vorbim si de bunul simt al acelora care, desi lucreaza in relatii cu publicul, se simt deranjati de orice intrebare a ta care le cere o informatie si tot ei sunt aceia care te mustra ca i-ai deranjat de la cafea sau ca le-ai intrerupt convorbirea telefonica purtata cu gura plina pe un post de front desk.
Vorbesc si de acel bun simt al angajatorilor care au uitat de unde au plecat, care te trateaza ca pe o sluga si nu ca pe un angajat care le este de ajutor, care te invita la interviu printr-un email intesat de greseli gramaticale de genul „colabotarorii nostrii”, Stimata doamna va rugam confirma-ti prezenta”, „v-a trebuii si multe altele", mailuri carora tu le raspunzi corect gramatical, ajungi la interviu si acolo ti le deschid in fata si iti spun ca ai scris voi veni cu un singur „i” si asa mai departe. Bunul simt ar putea de multe ori compensa lipsurile lor, dar nasul prea mare este deja prea sus in aer si nu vede decat de la tabloul din perete in sus. Toate dupa ce te-a mustrat ca ai scris corect gramatical. Si te intrebi uneori de ce nu le spui tu lor ca problema e a lor.
In final vorbesc si de bunul simt care le lipseste cu desavarsire acelora care sunt mai preocupati de viata ta, de felul in care te imbraci, de ce mananci si de cat castigi decat de viata si de prioritatile lor.
Bunul simt consta de mutle ori si in felul in care vorbesti celui de langa tine, de felul in care il privesti si de respectul pentru el. Tratandu-l cu superioritate nu faci decat sa decazi tu. Iar la noi bunul simt a devenit deja un deficit. De aceea incercam sa-l transformam in trend. Daca tot luam de bun tot ce se poarta, poate asa reusim sa integram si bunul simt in tinuta si cu siguranta va fi o moda care nu se va demoda niciodata!
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 18 Februarie 2013
pledoarie pentru bun simt, fel de a fi, bune maniere
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?