Ce presupune conceptul de “stare de bine” intr-un stil de viata disciplinat?
Auzim destul de frecvent in jurul nostru ca tot mai multe persoane sunt interesate sa isi schimbe modul de viata si sa se indrepte catre unul mult mai sanatos si mai apropiat de un stil de viata disciplinat.
Asadar, atunci cand esti pregatit sa imbratisezi acest nou model (care pana la urma este unul normal), ar trebuie sa iti insusesti in mod corect cunostintele necesare si sa te concentrezi pe toate elementele care converg catre conceptul de “stare de bine”.
Indiferent ca este vorba despre activitatea de la locul de munca, relatia cu partenerul si familia, alimentatia ori hobby-uri, toate sunt puncte cheie in parcursul unei persoane si sunt interdependente. Intre ele trebuie sa fie o relatie extrem de bine sudata, care se influenteaza reciproc si din care rezulta dezvoltarea noastra ca indivizi.
Cunoasterea si ascultarea organismului
Organismul nostru functioneaza ca un sistem format din mai multe componente. Ca atare, nu intamplator atat psihologii cat si specialistii in dezvoltare personala insista asupra faptul ca trebuie sa invatam sa ne cunoastem pe noi insine si sa sa avem o raportare coerenta asupra noastra. Desi, fiecare persoana ar trebuie sa aiba propria definitie a “starii de bine”, ea are nevoie de baze solide, de valori si credinte care se deprind in timp.
Alimentatie potrivita si adaptata stilului de viata
Un alt sector important este cel reprezentat de alimentatie. El este motorul unei bune functionari in parametri optimi, deci are nevoie de un combustibil de calitate.
Iar asta se traduce prin aport sanatos de nutrienti, vitamine si minerale, hidratare corespunzatoare si adaptare in functie de stil, placeri si alte particularitati. Alimentatia sanatoasa nu trebuie sa devina o povara in contextul stresului cotidian.
In acest sens, un meniu de pranz de la Caru’ cu bere este solutia la indeamana care te scapa de griji inutile, acopera gusturi diverse si in special, pretentii alese.
Un bun raport social
Legaturile pe care care le avem cu persoanele din jurul nostru ne influenteaza mai mult decat am putea crede. Tocmai de aceea, ele trebuie sa se descrie ca niste relatii armonioase. Socializarea contureaza, dezvolta si imbogateste relatiile interumane, ajuta la cresterea starii de bine si implicit, scade nivelul de stres la care suntem supusi zilnic.
Mentinerea sanatatii fizice si mentale
Sportul este un element cheie care are o contributie semnificativa la obtinerea unui tonus si a unei bune sanatati a intregului organism. Mai exact, miscarea fizica (indiferent de forma in care este practicata) poate constitui un raspuns sau o alternativa la dobandirea echilibrului fizic, respectiv mental si vitalitatea necesara desfasurarii activitatilor de zi cu zi.
Echilibru intre viata personala si cea profesionala
Aceste doua componente sunt unele dintre cele mai mari consumatoare de energie din viata fiecarui individ, drept urmare niciuna nu trebuie sa aiba prea mult timp alocat in detrimentul celeilalte. Atat la nivel teoretic cat si practic, aceasta ar fi recomandarea specialistilor.
Photo by: pexels.com
Postat de: A-Editor Luni, 08 Octombrie 2018
lifestyle
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor