10 metode simple de a reduce stresul in 2021

adv-femei-stres

Stresul este boala secolului XXI. Stilul de trai si problemele de zi cu zi ne pot provoca mult rau la nivelul subconstientului, iar de acolo deriva o serie de stari care ne impiedica sa avem viata pe care ne-o dorim.

 

Daca simti ca esti stresata, este bine sa actionezi imediat. Vestea buna este ca sta in puterea ta sa alungi sentimentul de anxietate. Iata 10 dintre cele mai eficiente metode:

 

Fa sport

Exercitiile fizice (fitness, jogging sau simple plimbari mai lungi) sunt cele mai importante in combaterea stresului. Pare paradoxal, dar sportul alunga si oboseala, pe langa gandurile negre. De asemenea, sportul te ajuta sa dormi mai bine si iti modeleaza corpul. Astfel, vei avea mai multa incredere in tine. Beneficiile vin atunci cand faci sport regulat.

 

Foloseste lumanari parfumate si/sau uleiuri esentiale

Lumanarile parfumate si uleiurile esentiale reduc stresul si anxietatea. S-a dovedit ca efectele cele mai eficiente le mirosul de lavanda, trandafir, vetiver, bergamota, musetel, portocal amar, tamaie, santal, Ylang-ylang, muscata. Aromaterapia iti va da cu siguranta o stare de bine.

 

Consuma mai putina cafeina

Cafeina din cafea, ceai, ciocolata sau bauturi energizante potenteaza sentimente de anxietate. Femeile tolereaza cafeina in cantitati diferite. Daca ai o stare de neliniste, incearca sa reduci consumul ei si poate vei avea surpriza sa vezi ca totul se va schimba. Nu este general valabil studiul potrivit caruia cafeaua, in cantitate mica, face bine la inima.

 

Scrie de mana despre orice vrei tu

Scrisul de mana reduce stresul, deci scrie cat mai mult, despre orice vrei tu. Poate chiar despre motivele pe care le crezi „vinovate” ca iti provoaca starea de stres. Tine un jurnal personal si pune accent pe lucrurile bune din viata ta si pe ce doresti sa se intample in viitor.

 

Mesteca guma

S-a demonstrat stiintific: guma de mestecat este un bun mijloc combatere a stresului. Miscarile mandibulei ajuta sangele sa circule mai bine in creier si provoaca „unde” similare cu cele generate de starea de relaxare. Cu cat mesteci mai apasat, cu atat stresul se duce mai repede.

 

Petrece cat mai mult timp cu familia si cu prietenii

Ne aflam inca intr-o perioada foarte delicata din punctul de vedere al socializarii. Faptul ca nu ne putem vedea cu cei dragi fara grija ca ne putem imbolnavi este el insusi generator de stres. Este important sa socializam, respectand toate masurile de preventie privind infectarea cu coronavirus. Apelati la jocuri de societate. Daca nu stii, poti invata de aici cum se joaca remi. Este un joc simplu, dar foarte distractiv, care iti pune la incercare norocul, capacitatea de a observa si gandirea strategica.

 

Razi cat mai mult

„Cum sa rad, cand sunt atat de stresata?”, te poti intreba. Ei bine, fa un efort. Citeste bancuri, uita-te la un film sau la un serial de comedie. Rasul vine de la sine si iti relaxeaza muschii, contribuind la reducerea nivelului de anxietate.

 

Invata sa spui „Nu”

Nu poti fi tot timpul persoana care ii ajuta pe altii pentru ca nu are puterea sa spuna „Nu”. Nu mai lua asupra ta toate problemele celor din jur, care vin la pachet cu energia negativa aferenta. Cand cineva iti cere ceva care presupune disconfort in ceea ce te priveste, raspunde-i ca nu poti face respectivul lucru. Fii selectiva cu oamenii pe care ii ajuti si vei avea parte de mai putin stres.

 

Asculta muzica de relaxare

Exista CD-uri speciale cu muzica de relaxare (pe care le gasesti si pe internet, gratis). Succesiunea speciala de sunete are efect terapeutic, regland presiunea sangelui si bataile inimii. Este recomandata muzica clasica, celtica, nativ americana si indiana, dar si fisierele audio cu sunete din natura au efect calmant.

 

Fa exercitii de respiratie

Cand sunt eliberati hormonii stresului, experimentezi simptome tipice, precum batai accelerate ale inimii, respiratie sacadata si contractari ale vaselor de sange. Respira adanc, iar sistemul tau nervos va combate cu succes aceste simptome. Sunt diverse exercitii de respiratie. Le poti vedea puse in practica in diverse clipuri video sau poti citi despre ele pe site-urile specializate.

Totul este sa iti doresti sa scapi de stres. Asa cum ai putut citi in acest articol, exista metode foarte simple, la indemana oricui.

Photo by: pexels.com

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1799 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Luni, 22 Februarie 2021

Etichete pentru acest articol:

reducerea stresului


S-ar putea sa va intereseze si:

Cand ne postam in fata calculatorului sau a televizorului pentru a ne uita la un film, ne [..]
citeste si comenteaza
In zonele cele mai aglomerate ale capitalei, unde se presupune ca trec zilnic oameni de [..]
citeste si comenteaza
Multe dintre noi intram adesea pe diferite site-uri de socializare pentru a mai afla [..]
citeste si comenteaza
Stim cu totii ca exista persoane care cred in horoscop, zodii, superstitii etc. Daca va [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Stresul este boala secolului XXI. Stilul de trai si problemele de zi cu zi ne pot provoca mult rau [..]
citeste si comenteaza
Mai mult decat un magazin cu produse naturale, Plafar vrea sa fie aliatul nostru in optarea pentru [..]
citeste si comenteaza
Ma indoiesc ca exista vreun sucevean care sa nu fi auzit macar in treacat de Herghelia Lucina, la [..]
citeste si comenteaza
Nunti, botezuri, aniversari - toate necesita o conduita vestimentara impecabila. Iar pentru o [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate