Respir muzica
Muzica este pentru mine oaza de aer, intr-o lume zgomotoasa si plina de tertipuri menite sa te sufoce. E aer, acel aer pe care il trageam in piept, deschizand fereastra, in diminetile de primavara cand eram copil. Ca o boare de racoare cu parfum fin de flori si iarba, roua si pamant.
Muzica are puterea de a ne transforma starea de spirit, de a ne aprofunda trairile. Cel mai relevant exemplu este perioada colindelor care se apropie. Datorita acestor cantece, ne cuprinde pe toti spiritul sarbatorilor de iarna, indiferent de firile si dispozitile noastre.
Insa muzica are puteri mult mai mari
Este indicat sa ne indrumam copii catre muzica, sa invete un instrument, sau daca exista inclinatii, sa studieze vocal, de la canto clasic, la canto muzica populara sau usoara.
Muzica dezvolta intelectul si ne ajuta sa ne exploram sufletul.
Pentru nou-nascuti se recomanda auditii de simfonie si orice fel de muzica buna.
Muzica este vindecatoare
In clipele noastre de nostalgie, o seara dansanta sau un party karaoke ne pot schimba radical starea de spirit. Terapia prin muzica este la indemana noastra si este miraculoasa.
Cand in Evul Mediu izbucneau epidemii de febra, acestea se vindecau prin muzica ritmata. Se canta si se dansa pana la epuizare. Prin voie buna, bucuria de a trai, eliminarea toxinelor prin transpiratie, multi bolnavi se vindecau.
Piesa compusa de Bach intitulata Variatiuni a fost utilizata pentru a trata insomniile de care suferea ambasadorul Rusiei la Dresda.
Efectul Mozart este foarte cunoscut , iar rezultatele experimentelor au fost uluitoare. In urma auditiei unor sonate, care apartin marelui compozitor, creierul isi sporeste intelectul.
Sonata pentru doua pian, in Do Major este utilizata in meloterapie pentru a trata cazuri de epilepsie, constatandu-se efectul benefic asupra pacientilor, numarul crizelor putand fi astfel redus.
Muzica religioasa, muzica bizantina vine, de asemenea, cu o incarcatura energetica extraordinara, canalizandu-ne atentia si concentrarea catre meditatie si rugaciune.
Muzica in dar si har
Pentru cei care studiaza muzica, instrumental sau vocal, experientele sunt unice si debordante. Exista momente de intensa traire si emotie, care te descatuseaza si deopotriva te transforma intr-un transmitator de energii. Melodia, versurile, traile interpretului se concretizeaza in sufletele celor care asculta si primesc nu numai mesajul transmis, ci si energia creata.
Nu cred ca trebuie sa fim sensibili doar arareori, cand ceva ne impresioneaza profund, cred cu sinceritate ca trebuie sa ne exploatam aceasta calitate umana, tocmai pentru a deveni mai buni.
Nu trebuie sa ne ascundem lacrimile si asa-zisele slabiciuni pentru frumos si pentru tot ceea ce are un impact spiritual asupra noastra, sensibilitatea face diferenta intre actiunile si lucrurile pe care le facem. Este evident unde punem suflet si unde nu. Tot ceea ce daruim trebuie sa aiba ceva din noi, ceva ce nu se epuizeaza, un strop din energia noastra interioara, un pic din sufletul nostru.
A inceput postul Craciunului si telul oricarui om, in aceasta perioada, este acela de a fi mai bun. Folositi muzica, colindele si cantelele de iarna ca pe un adjuvant, ne incalzesc inima cand afara vine frigul, iar la randul nostru, in jur vom raspandi caldura!
Raluca Burcea
Postat de: FemeiaStie Joi, 18 Noiembrie 2010
efectul muzicii, muzica simfonica, beneficiile muzicii, talent muzical, hobby, pasiune
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa