Adevarat sau fals?
Asa cum v-am promis intr-unul din articolele precedente revin pentru cei interesati si pasionati de ceasuri cu un nou articol din aceiasi zona de interes si anume: cum sa facem deosebirea unui ceas vechi de unul contrafacut cu pretentie de antichitate?
Expresia din titlul acestui articol nu se refera la binecunoscutul joc de perspicacitate din copilarie, ci la dubiul pe care-l avem atunci cand achizitionam un ceas despre care ni se spune ca ar fi din alt secol.
Ziarele si publicatiile de specialitate sunt pline de anunturi de vanzari antichitati, dar ce garantie ai ca iei ceva original si nu contrafacut?! Tehnologia zilelor noastre iti permite sa realizezi un ceas, o pendula sau un orologiu din secolele trecute „mult mai reusit decat originalul” si sa-l vinzi in zilele noastre cu bani frumosi pretinzand ca a fost al bunicului care-l avea de la bunicul sau!!
Una dintre solutii ar fi targurile de antichitati unde se intalnesc toti comerciantii (seriosi) de astfel de lucruri. Aici toti cei ce vor incerca sa vanda o antichitate contrafacuta va fi eliminat din „competitie” de catre ceilalti participanti la targ. Si daca tot ati ajuns aici la targ nu ar fi rau sa incepeti sa stabiliti unele contacte, sa va „dotati” cu niste carti de vizita ale expozantilor de aici.
Solutia online este de asemenea o solutie demna de luat in seama atunci cand vreti sa expertizati un ceas vechi, exista o multime de site-uri dedicate pasionatilor de ceasuri si/sau antichitati. Atentie insa, chiar si in acest caz pot exista firme si site-uri create special pentru a insela iubitorii de arta, respectiv colectionarii. O simpla verificare online a firmei respective nu strica niciodata facuta in prealabil, una doua mesaje rauvoitoare pot exista, dar atunci cand netul e plin cu mesaje defaimatoare la adresa unei firme trebuie sa ne punem serioase intrebari despre integritatea firmei.
Nu as vrea sa fiu rautacios, dar orologeria a devenit deja o arta si nu este ca fotbalul, politica si sexul la care tot romanul este specialist si se pricepe!!
Fara intentia de a face publicitate cuiva sau la ceva, voi incheia acest articol al meu lasandu-va si dumneavoastra cateva linkuri unde ati putea gasi consiliere specializata online:
Un site dedicat iubitorilor de ceasuri si orologerie, unde va trebui sa va creati cont;
Mai multe abordari de colectii de ceasuri;
Un site al unei firme specializata in comercializarea si/sau expertizarea antichitatilor;
Firma specializata in expertiza si comert cu antichitati;
Publicatie dedicata colectionarilor si iubitorilor de antichitati de la noi din tara;
Acum daca ati citit cu atentie acest articol insemna ca ati fost pe deplin informati despre „falsurile artizanale” care exista peste tot in lumea reala si (mai ales) virtuala, iar data viitoare cand veti achizitiona un ceas de secol XIX – XX veti avea certitudinea despre ceea ce ati achizitionat, asta doar daca nu care cumva va place sa fiti inselati frumos!
Postat de: Robert-Codescu Luni, 03 Decembrie 2012
hobby, pasiune, ceasuri
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa