Cum depistam produsele contrafacute?
Cu siguranta va mai aduceti aminte anii 2000 in care aparusera in magazine o multitudine de produse contrafacute, in special articole textile. Pe o piata unde sunt vandute anual produse contrafacute de sute de milioane de euro, produsele neoriginale sunt la tot pasul. Fie ca este vorba despre parfumuri, machiaje, produse de ingrijire, imbracaminte, accesorii este foarte dificil sa ne dam seama uneori de aceste produse nefericite, dar exista cateva metode care ajuta la incadrarea acestora in originale sau contrafacute. Iata cateva metode:
1.Cea mai sigura metoda este cumpararea produsului direct din magazinul specific produsului sau de la unul autorizat. Este singura maniera prin care produsul este sigur si intruneste toate standardele de calitate.
2. Reducerile uriase. Daca produsul dorit are un discount considerabil sau se gaseste intr-un stoc de sute de produse ar trebui sa se aprinda niste beculete. Cele mai cunoscute si mai scumpe companii nu ofera reduceri prea des si clar nu considerabile, deoarece majoritatea cumparatorilor nici nu se uita la eticheta.
3. Atentie mare la comenzile online! Sunt cateva indicii care ne arata ca un site nu este de incredere: gramatica website-ului si a URL-ului, adresa furnizorului, modalitatea si conditiile de plata, politica de returnare si altele.
4. Machiajele contrafacute. Cand vine vorba de machiaje trebuie sa fim atenti la anumite detalii,in special la codul de bare (e obligatoriu), numarul de pe produs, care trebuie sa fie la fel cu cel de pe cutie, pigmentatie, textura, ambalaj, miros.
5. Nici parfumurile nu se bucura de 100% calitate intotdeauna. In general parfumurile fake sunt foarte apoase, au o culoare inchisa din cauza colorantilor, jetul slab si neuniform, sticla nu e frumos finisata, nu exista informatii prea multe despre producator sau notele de baza ale parfumului, ambalajul si cutia sunt facute din materiale foarte slabe.
6. Materialul. Cu hainele e putin mai greu de depistat produsul neoriginal, insa materialul de proasta calitate este clar inceputul. Atentie deosebita trebuie acordata cusaturilor, care in mod obisnuit trebuie sa fie foarte fine, sa se amestece cu materialul si sa fie vizibile doar la o privire mai atenta. O cusatura alba, grosolana pe o jacheta bej descurajeaza calitatea produsului.
Un articol de: Maria-Cristina Palade
Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 09 Octombrie 2017
despre haine, haine originale
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa