Apa minerala sau apa plata?
Din vremuri de demult pana in zilele noastre, din mosi stramosi, s-a stiut ca apa este cea mai vitala sursa de viata. Fara ea, noi nu putem exista, fara o alimentatie corecta, care sa includa si apa, organismul nostru nu poate functiona. Orice mancare se face si cu apa. De cativa ani a aparut o alternative a apei obisnuite: cea plata si cea minerala.
Apa minerala se spune ca este cea mai buna apar de pe piata, ca are efect terapeutic si ca poate fi bauta de oricine la orice varsta.
Putini stiu ca apa minerala nu este recomandata celor care au probleme cu inima si chiar copiilor la varste fragede. Mamele au inceput sa devina cochete in legatura cu apa in general, ele le dau copiilor apa minerala in loc de ceai, cum se practica mai demult.
O problema mai delicata ar fi aceea ca in urma cu ceva decenii nu existau atatia copii bolnavi. Atunci parintii aveau grija de ei, ii alimentau cum trebuie, nu ca in zilele noastre: mancare fast food, apa minerala, multe dulciuri si lista poate continua. Aceasta apa chiar daca se consuma in cantitati rezonabile, ea poate dauna datorita acidului pe care il contine. Medicii spun acest lucru, dar prea putini asculta. Poate ca e instinctul acela de turma: bea vecinu, de ce sa nu beau si eu!?
Apa plata. Despre apa plata se spun destule. Ca este mai buna decat cea de la robinet, ca are gust bun, ca vanzarile ai au inceput sa creasca in defavoare altora, ca are vitamine etc. Nu toate apele plate de pe piata romaneasca sunt bune, nu toate sunt ambalate corespunzator, nu totdeauna eticheta corespunde cu ambalajul. Unele lucruri trebuie gandite. Cand se consuma o apa, indiferent cum e ea, plata sau minerala, persoana care o cumpara trebuie sa citeasca foarte bine ce contine. Nu trebuie sa o luam de pe raft si sa o punem in cos. E ca si cum am pune sanatatea noastra in cos fara sa ne pese. Multi nu stiu asta, multi nu se uita, nu le pasa. Pentru multi dintre noi si o apa a devenit ceva insignificant, deoarece apa e mai importanta decat sanatatea.
Indiferent ca apa e plata sau minerala, ea poate contine compusi care pot dauna organismului uman, fara ca noi sa ne dam seama. E gustoasa, e buna, spun multi, dar putini sunt atenti si la detalii.
Postat de: Cornelia-Cochior Marţi, 22 Februarie 2011
vitamine, minerale, apa-plata, apa-minerala, imbuteliere-apa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi