Terapia prin ras, sigur nu stiai de ea!
Doctorul Madan Kataria, indian la origini, a inaugurat termenul de yoga rasului, ceea ce presupune o terapie prin ras si socializare, menita sa vindece nefericirea si nu numai, inducand o stare naturala de bine dupa doar cateva sedinte.
In 1994 a inceput toata aceasta poveste, cand doctorul, crezand cu tarie in puterea rasului de a ne vindeca, invita in parcuri, alaturi de el, pe oricine voia sa i se alature in incercarea aceasta. Daca la inceput lumea era reticenta si grupul numara circa 5 participanti, in scurt timp grupul s-a marit ajungand la un numar de mii de participanti.
In India, zi de zi, grupuri intregi se aduna si rad cu pofta, ba unii chiar se mandresc cu faptul ca nu au lipsit, in ultimii ani, nici macar o zi! In aceste grupuri, se realizeaza exercitii de relaxare, contra stresului si de respiratie, urmand apoi hohote de ras care rup barierele mentale cantonate, blocajele si starile rele. Urmeaza dans, exercitii si jocuri menite sa schimbe starea participantilor, iar grupurile admit ca in timp foarte scurt revin la starea lor naturala, aceea de fericire.
In Romania, terapia prin ras este extrem de putin practicata, iar cei mai multi nu stiu nimic despre ea sau ca macar ar exista.
Sugestia mea este sa aduni o mana de oameni asa ca tine si sa incepeti chiar voi sa initiati aceasta in locurile in care va aflati. Astfel, daca fiecare dintre noi o face, vom aduna oameni care la randul lor vor aduna alti oameni, iar rasul va deveni o stare de spirit. Cea corecta si naturala.
Haideti sa iesim din barierele societatii care ne spune ca suntem penibili orice am face in afara a ceea ce ni se impune si sa instauram vindecarea si fericirea prin ras!
Fa un test psihologic interesant: testul psihopatului
Postat de: Sorina-Corneanu Vineri, 05 Februarie 2016
terapii neconventionale, terapie prin ras, terapie fericire
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?