Salate de primavara dupa o masa copioasa
Au trecut si Sfintele sarbatori de Paste si dupa cum fiecare s-a asteptat kilogramele in plus au inceput sa iasa in evidenta. Desi, poate ti-e greu sa recunosti, te-ai lasat ademenita de bunatatile specifice mesei traditionale Invierii Domnului. Chiar daca ai gustat cate putin din fiecare, chiar daca ai depasit masura, nu-ti fie teama deoarece in cateva zile vei redeveni cea dinainte. Cum? Savurand multe legume. Mai exact, prin intermediul salatelor vei reveni pe unda de plutire. Iata cateva delicioase salate pe care le poti prepara rapid si cel mai important aspect, au putine calorii.
Salata de cruditati
Ingrediente
►1 capatana de telina
►2 morcovi de marime medie
►1 mar
►zama de la ½ lamaie
►sare
►piper
Toate ingredientele se spala, se curata si se dau pe razatoare, dupa care se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust. Nimic mai simplu! Optional se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.
Salata verde
Ingrediente
►1 salata verde
►otet / zeama de lamaie
►sare
►piper
Frunzele de salata se curata, se spala, iar apoi se taie fasii. Se adauga sare, piper si otet dupa gust. In cazul in care otetul nu este pe placul tau, alege zeama de la o lamaie.
Salata greceasca
Ingrediente
►3 rosii
►2 castraveti
►1 ceapa
►200 gr branza feta
►2, 3 linguri ulei de masline
►10 masline negre
►oregano
►sare
►piper
Se spala rosiile si se taie in patru. Castravetii se spala si se curata sau nu de coaja in functie de preferinte, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie rondele. Ingredientele mentionate, amestecate intr-un bol se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga branza feta taiata cubulete si maslinele fara samburi. Se toarna uleiul de masline, apoi se presara cu oregano.
Salata orientala
Ingrediente
►4 cartofi
►2 oua
►1 ceapa mica
►10 masline
►2, 3 castraveciori murati
►2 linguri maioneza vegetala (optional)
►1 lingura otet
►sare
►piper
Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja pentru a nu se sfarama. Se verifica daca s-au fiert prin inteparea lor cu o furcuclita. Dupa racire se curata de coaja si se taie cubulete. Ouale se fierb timp de 15 minute. Ouale fierte tari se taie bucatele mici si se amesteca cu cartofii, ceapa curatata si taiata fidea, maslinele fara samburi si castraveciorii taiati rondele. Se adauga sare, piper dupa gust si se stropeste cu otet. Optional se poate dauga si maioneza vegetala (din comert).
Salata de ton cu porumb
Ingrediente
►1 conserva ton in ulei
►½ conserva de porumb
►1 ou
►zeama de la ½ lamaie
►sare
►piper
Intr-un bol se rastoarna conserva de ton scursa de ulei si jumatatea de conserva de porumb. Se adauga si ceapa taiata fidea. Oul, fiert tare, se taie cubulete si se adauga peste. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfarsit se stropeste cu sucul de la o jumatate de lamaie.
Pofta buna!
Postat de: Alexandra-Andreevici Marți, 06 Aprilie 2010
salata, cruditati, greceasca, orientala, rosii, masline, ton, porumb, ou, telina, morcov, mar, salata verde, rosii, branza, feta, ceapa, oregano, cartofi
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?