Totul despre cidru: istorie, sortimente populare si beneficii pentru sanatate

Cidrul este o bautura alcoolica ce se bucura de cativa ani de o popularitate aflata intr-o continua crestere. Chiar daca multi apreciaza cidrul pentru gustul unic, expertii afirma faptul ca cidrul asigura si o serie de beneficii pentru sanatate, despre care vom discuta putin mai tarziu. Pe rafturi poti gasi oricand celebrul cidru de bere, alaturi de alte sortimente, precum cel de soc sau cel de pere, insa aceasta bautura alcoolica poate fi obtinuta dintr-un numar si mai mare de fructe. Te invitam sa aflam impreuna chiar acum mai multe informatii despre cidru:
Care este istoria cidrului?
Povestea acestei bauturi alcoolicei se intoarce pana in Antichitate, atunci cand marele Caesar ar fi pus cidrul pe lista bauturilor servite in cercurile inalte ale societatii romane, fascinat de gustul sau fructos si revigorant. Chiar daca unele documente bine pastrate atestau faptul ca romanii ar fi inventatorii cidrului, in 55 i.Hr, atunci cand acestia au invadat teritoriile pe care astazi se afla Regatul Unit, au constat cu stupoare ca aceasta bautura era deja consumata in acea zona de foarte mult timp.
Din pacate, nu exista multe statistici sau date clare, privind consumul de cidru in Europa, inainte de sec XX. Insa ceea ce istoricii pot garanta cu certitudine este faptul ca cidrul era considerat un bun adjuvant al apei, din doua motive: (1) apa era un factor de raspandire al holerei si febrei tifoide, comparativ cu cidrul, al carei compozitie nu favoriza dezvoltarea culturilor de bacterii; (2) cidrul a fost dintotdeauna o bautura cu un continut redus de alcool si cu un gust racoritor, de aceea, inca din sec XIV au aparut primele atestari ale faptului ca aceasta bautura era consumata in orice moment al zilei.
Care sunt cele mai populare tipuri de cidru?
Exista sortimente diverse de cidru: acesta poate fi dulce, plat, mediu, carbonatat natural sau chiar sec, fiecare rezultat obtinut avand o legatura directa cu regiunea (fructele plantate acolo) in care a fost realizat.
Englezii se mandresc astazi cu un cidru realizat 100% din ingrediente naturale, carbonatat natural si fara adaos de zahar. Cele mai puternice sortimente de cidru englezesc pot ajunge chiar si la o valoare de 12% continut de alcool.
In Franta, variantele de cidru inregistreaza undeva la 5% continut de alcool, axandu-se doar pe bauturile realizate din mere, asadar, merele utilizate pentru realizarea acestei bauturi mai sunt cunoscute si sub denumirea de “mere de cidru”.
Ce beneficii terapeutice garanteaza cidrul?
Consumate cu simt de raspundere, bauturi alcoolice precum berea, vinul alb si vinul rosu ofera si o serie de beneficii pentru organism. La fel se intampla si in cazul consumului moderat de cidru.
Polifenolii din compozitia acestei bauturi alcoolice favorizeaza eliminarea substantelor ce afecteaza celulele din organism, in timp ce flavonoidele din cidru pot reduce cu 30% riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare. Mai mult decat atat, anumite sortimente de cidru sunt bogate in antioxidanti, au un numar redus de calorii si sunt deosebit de bogate in fibre.
Alte beneficii pentru sanatate pe care le garanteaza cidrul:
- Cidrul poate imbunatati memoria;
- Cidrul poate regla nivelul tensiunii arteriale;
- Cidrul poate preveni dezvoltarea astmului;
- Cidrul poate favoriza procesul de digestie;
- Cidrul poate combate anemia.
Daca vrei sa ai mereu in frigider o sticla rece de cidru, poti comanda de pe net aceasta bautura alcoolica. Gasesti numeroase sortimente diverse de cidru, cu arome diferite si preturi pe masura asteptarilor tale. Serveste un pahar racoritor de cidru si bucura-te in mod responsabil de savoarea unica pe care aceasta bautura alcoolica o reda, alaturi de cei dragi tie!
Sursa foto: pxhere.com
Postat de: A-Editor Miercuri, 22 Iulie 2020
beneficii cidru
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
Prima librarie virtuala de carti electronice. Au inceput vanzarile de carte digitala pe CorectBooks!
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi