De ce se arunca buchetele de mireasa?

Probabil ca nimeni nu isi imagineaza o nunta fara buchet de mireasa. Pentru ca mireasa si buchetul ei reprezinta punctul de atractie al fiecarei nunti si toata lumea este nerabdatoare sa vada cum arata. La fel, momentul in care mireasa arunca buchetul este unul foarte asteptat si nu lipseste de la niciun astfel de eveniment. Care este, insa, istoria buchetului de mireasa si de unde vine acest obicei al aruncarii lui? Toti stim doar ca ”asa se face”. Cei de la floraria Flordelosandes.ro ne-au facut un mic istoric al acestor obiceiuri.
Plante aromatice, pentru alungarea spiritelor
Candva, miresele nu aratau atat de elegant ca azi, iar buchetele lor erau si ele mult mai simple, rolul lor nefiind neaparat unul estetic. In vechea Grecie si in Imperiul Roman, de exemplu, mirele si mireasa purtau la gat ghirlande din plante, care simbolizau o noua viata, speranta si fertilitate. In cultura celtica, buchetele de mireasa includeau iedera, ciulini si diverse ierburi salbatice. Ba chiar existau zone ale lumii unde buchetele contineau usturoi si plante aromatice, despre care se credea ca pot alunga spiritele rele. In plus, pe vremuri, igiena nu era ca in zilele noastre, iar rolul buchetului compus din plante puternic mirositoare era si acela de a acoperi propriul miros, care nu era unul tocmai placut.
Bucati din rochia miresei, pe post de talisman
Tot in vremuri stravechi, buchetele de mireasa contineau uneori plante despre care se credea ca au efect usor afrodisiac, precum mararul sau galbenelele. Acesta era si unul dintre motivele pentru care mireasa era considerata foarte norocoasa in ziua nuntii, iar oaspetii erau indemnati sa rupa mici bucati din rochia ei, pentru a avea un talisman. Evident, nu toate miresele erau incantate de acest obicei, deoarece nu era chiar o fericire sa te trezesti cu rochia sfasiata. Astfel ca, in timp, s-a gasit o solutie pentru asta: pentru a oferi doritorilor un talisman, mireasa a inceput sa isi arunce buchetul, iar cine il prindea se considera ca va avea noroc. Intre timp, traditia buchetului de mireasa si aruncarea lui s-au pastrat, dar semnificatiile s-au mai schimbat, evoluand spre aspecte mai mult estetice si mai putin simbolice. Doar in cazul aruncarii buchetului inca se considera ca cea care il prinde va avea noroc si va fi urmatoarea mireasa.
Serviciu de livrare buchete
Pe Flordelosandes.ro gasiti modele de buchete de mireasa diverse, din tipuri de flori variate, care pot avea o simbolistica la fel de variata. Totusi, in zilele noastre, miresele isi aleg buchetele mai degraba in functie de florile preferate, de tematica nuntii, de vreo semnificatie pe care cuplul o atribuie unei anumite flori, de rochie sau de culorile dominante ale fericitului eveniment. Buchetele pot fi comandate chiar online, iar avantajul atunci cand comanzi flori online este ca floraria respectiva – in acest caz, flordelosandes.ro – dispune si de serviciu de livrare buchete, lucru care va scapa de o alergatura in plus, in ziua si asa plina de emotii a nuntii. Iar daca solicitati o livrare a florilor in Bucuresti aceasta este gratuita.
Postat de: A-Editor Miercuri, 26 Iulie 2017
buchet de mireasa, buchet de nunta
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa