Sfaturi pentru o casnicie ideala
Nimic nu poate fi mai frumos decat momentul cand iti pune inelul pe deget si urmeaza "intrebarea". Dar ce facem, doamnelor, ca sa avem o casnicie frumoasa si imbelsugata nu doar in numarul pasilor veseli dimineata prin casa, dar si in suflet?
Exista, oare, casnicia ideala?
Exista o vorba veche care spune ca Pamantul era populat de fiinte androgine (jumatate femeie si jumatate barbat) care, impreuna, erau perfecte. Din cauza acestei perfectiuni si din teama, zeii i-au separat pe acestia in doua fiinte individuale. Aceasta schimbare a provocat numai durere si suferinta in randul oamenilor. Prin urmare, zeii au hotarat sa il creeze pe Eros, zeul iubirii, “condamnandu-i” pe oameni sa isi caute jumatatea pentru a cunoaste adevarata fericire.
Plecand de la aceasta premisa, pot spune ca nu exista o casnicie ideala, daca nici macar zeii nu au putut repara greseala pe care au facut-o in totalitate. INchimb, exista casnicii sanatoase, casnicii frumoase, casnicii implinite. Pentru a avea o casnicie “ideala” atat barbatul, dar si femeia trebuie sa lucreze pentru a o mentine pozitiva. Amandoi trebuie sa fie alaturi unul pentru celalalt nu doar cand lucrurile merg bine, deoarece binele dureaza putin, dar mai ales cand totul merge rau. Atunci are nevoie de tine.
Exista cateva sfaturi de bun simt de la care putem pleca pentru a va ajuta sa va imbunatatiti relatia si sa o fructificati intr-o casnicie fericita si de succes.
1. Este esential sa intetelegeti cat de important este spatiul personal, chiar si atunci cand locuiti impreuna. Daca persoana speciala nu doreste sa stea cu tine si ar prefera mai degraba sa fie singura in alta camera facand orice altceva, lasati-o. Nu inseamna ca nu va mai iubeste. Orice om are o cantitate de energie pe care o imparte cu persoana iubita, apoi cu familia, cu colegii de la munca si prietenii. Este de inteles ca uneori vrem sa fim singuri cu gandurile noastre pentru a ne reincarca acea energie.
2. Trebuie sa va separati de familia-nucleu (mama, tatal, fratii sau surorile). Atentie, nu sa va instrainati de tot, doar sa va distantati. Din grija exagerata, parintii au tendinta de a pune o presiune nenecesara pe tanarul cuplu, de unde, de cele mai multe ori, se isca si foarte multe certuri. Mama si tatal trebuie sa inteleaga ca orice copil, indiferent de varsta, are dreptul sa faca greseli. Cine stie, poate persoana aleasa nici macar nu va fi o greseala, ci o alegere foarte buna pentru persoana care a ales.
3. Comunicati! Acest sfat ar fi trebuit sa fie in cap de lista. Fara comunicare nicio relatie nu poate supravietui, nu este doar un cliseu prafuit de timp, este cu adevarat foarte important. Daca doi oameni care se iubesc nu sunt capabili sa isi comunice si sa isi rezolve problemele, risca sa piarda foarte mult.
4. Asigurati-va ca amandoi primiti atentia cuvenita. Prin atentie ma refer si la situatiile mai putin pozitive cand unul din voi are nevoie de reasigurare, de linistire si de apartenenta. Este foarte important sa stiti sa va detasati de nevoia (constanta) de a fi in postura de inteles si sa ajutati la randul vostru persoana iubita sa treaca peste orice problema ar avea. Si niciodata sa nu tineti cont de cate ori ati facut-o fara ca persoana cealalta sa o faca de la fel de multe ori. Este pueril!
5. Fara certuri la telefon! Va fi aproape imposibil sa va impacati atunci cand exista o distanta fizica intre voi.
6. Nu va duceti la culcare suparati unul pe celalalt. Nu doar ca va treziti suparati, dar nici nu aveti parte de cel mai confortabil somn.
7. Acceptati realitatea faptului ca nu va puteti schimba fortat unul pe celalalt. Schimbarile vor aparea in timp, dupa ce v-ati acomodat unul cu celalalt si ati depasit suficiente obstacole pentru a realiza ca este nevoie de o schimbare. Compromisul este cheia, NU comanda!
8. Daca esti nervoasa, rezerva-ti un moment de singuratate, respira adanc si mai apoi vorbeste cu el.
9. Nimeni nu poate fi simpatic intotdeauna. Acceptati-va unul altuia starile de proasta dispozitie si nu le luati personal.
10. Impartiti responsabilitatile in mod cat mai eficient, luand in calcul efortul si timpul, nu stereotipurile de genul „femeia trebuie sa gateasca”.
11. Remarcati unul la celalalt si lucrurile bune, nu doar pe cele rele. Criticile ar trebui echilibrate cu laude de cate ori este cazul. Altfel celalalt se va intreba de ce stai cu el si va adopta o atitudine defensiva.
12. Nu folositi amenintari de genul „imi iau copiii si plec”. Cuvantul „divort” nu ar trebui pomenit pentru ca lucrurile au devenit dificile.
13. Iubirea nu este doar un sentiment, ci si o decizie. Ramaneti motivati.
14. Cereti-va iertare, nu scuze. Recunoasteti cand gresiti si exprimati-va parerea de rau.
15. Respectati-va! Nu va certati de fata cu prietenii vostrii. Furia trece, cuvintele raman. Oricat de intelegatori puteti fi, va veni candva un moment cand nu veti putea ierta.
16. Fericirea comuna conteaza cel mai mult! Amandoi trebuie sa fiti fericiti, nu doar el, nu doar ea. Descoperiti-va hobby-urile, placerile, bucuriile.
17. Construieste relatii solide cu socrii. Ti se pare potrivit sau nu, relatiile cu rudele sotului tau (in principal cu socrii) sunt esentiale pentru o casatorie de succes. Respecta-ti socrii si incearca sa te apropii de ei - pe partenerul tau il va face mai fericit decat banuiesti si ii va crea un echilibru care sa-l ajute sa functioneze in agitatia cotidiana. Pe scurt, gandul ca acasa totul este bine.
18. Arata-i dragostea ta. Sotii care isi dau dovezi de dragoste, este vorba de acele cuvinte sau gesturi care demonstreaza ca va respectati, apreciati si iubiti, se descriu ca fiind fericiti, comparativ cu aceia care sunt mai zgarciti cu aceste dovezi. Iar cercetatoarea subliniaza ca nu numai femeile au nevoie de aceste dovezi.
19. Iubiti-va! Cel mai important dintre toate sfaturile. Niciodata sa nu uitati care este motivul pentru care va treziti in fiecare dimineata langa persoana aceea. Pentru ca o iubiti! Pastrati viu in mintea voastra, dar si in suflet momentul cand v-ati indragostit de el/ea si ajutati la construirea casniciei voastre ideale.
Un articol de: Oprea Sabina Elena
Postat de: Redactor-Colaborator Marți, 10 Ianuarie 2017
casnicie, familie, sfaturi, casnicie ideala, femei, barbati, cuplu, copii
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?