Adoptia – sau speranta de a fi mama
Pentru familiile fara copii adoptia ramane una dintre alternative.
De cele mai multe ori aceasta posibilitate nici nu este luata in calcul, numeroase familii incercand ani in sir si prin tratamente chinuitoare sa dea nastere propiului copil. Tratamentele de fertilitate pot reusi sau pot da gres producand traume fizice si psihice ireparabile. Nici costurile unor astfel de interventii nu sunt deloc de neglijat.
Desigur si adoptia reprezinta un risc. Devii raspunzator de viata unui om, de cum il cresti, de cum il formezi, de cum ii daruiesti iubire, sprijin si intelegere. Devii raspunzator si pentru bunurile materiale pe care trebuie sa i le asiguri. Riscul adoptiei este un risc pe care orice parinte care recurge la aceasta solutie trebuie sa si-l asume. Din pacate, in Romania numarul copiilor abandonati depaseste cu mult pe cel al familiilor adoptatoare, iar lucrurile in acest sens par sa se miste lent.
In luna aprilie 2012 a intrat in vigoare noua lege a adoptiei, insa procedurile de adoptie raman greoaie, iar viitorii parintii sunt nemultumiti. Procesul de adoptie trece prin atestari, teste psihologice, analize medicale, potriviri intre parintii adoptivi si copiii abandonati, recomandari de la serviciu, procese la tribunal si monitorizari post-adoptie. Pe langa organismele de stat abilitate sa ofere informatii si sprijin in cazul adoptiei, cuplurile infertile pot gasi sprijin in diverse forumuri de discutii sau site-uri care dezbat aceasta problema. Dincolo de aceste forumuri exista de fapt o comunitate a mamelor care doresc sa nasca copiii din inima, nu neaparat din pantec, sunt femei care au adoptat si se mandresc cu copii lor, sunt femei care isi ofera sprijinul moral fara rezerve.
Drumul pare anevoios si birocratic, insa fiecare mama care a adoptat ti-ar spune cu singuranta ca fiecare pas, oricat de greu ar fi, te duce mai aproape de fiinta micuta fara de care nu te mai poti simti intreg.
Un articol de: Dalina-Maria Andrei
Postat de: Redactor-Colaborator Miercuri, 23 Octombrie 2013
copii abandonati, parinti adoptivi, legislatie adoptii
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa