Comunicarea in cuplu
Cuplul inainte de toate reprezinta o relatie in doi in care fiecare vine cu individualitatea si istoria personala. Armonia in cuplu depinde desigur de felul in care partenerul ofera si raspunde la sentimentele celuilat, dar si de modul in care partenerii comunica intre ei.
Cand suntem indragostiti, ne asteptam ca partenerul sa ne citeasca gandurile, sa stie tot fara ca noi sa spunem ceva, iar daca acest lucru nu se intampla, avem tendinta sa dam vina pe partener, sa spunem ca nu ne mai iubeste sau ca in relatie au aparut problemele. Insa, fiecare trebuie sa contribuie la mentinerea relatiei si sa-si mentina identitatea fara a deveni ceea ce isi doreste celalalt.
Cheia unei relatii de durata o reprezinta comunicarea
A comunica inseamna nu numai a spune celuilalt despre noi si nevoile noastre, dar si a asculta. Ascultarea nu inseamna doar a auzi ce spune, inseamna disponibilitatea si rabdarea de a intelege ce se intampla cu partenerul in momentul respectiv. Este un proces in care il luam in considerare pe cel de langa noi, bineinteles fara a ne pierde din vedere pe noi.
Partenerul de cuplu trebuie sa fie cel mai bun prieten, cu care sa poti discuta practice orice, sa-ti faca placere sa petreceti timpul impreuna si langa care sa te simti in largul tau.
Tandretea in cuplu
Tandretea este o alta forma de comunicare, non-verbala, este ca o raza de soare ce topeste gheata, ea este cea care poate face sa dispara monotonia din cuplu.
A nu ne comunica nevoile si nemultumirile legate de partener, din teama de a fi criticati sau pentru a evita un conflict, duce la stingerea relatiei de cuplu, pentru ca este lipsita de singurul mijloc de a rezolva problemele existente - comunicarea.
Comunicarea nu face decat sa sporeasca increderea in cuplu, marind astfel sansa la o viata lunga si armonioasa in doi.
A sti sa cerem, sa oferim, sa primim, sa refuzam inseamna a hrani relatia permanent, inseamna drumul drept catre inima celuilalt.
Postat de: Cristina-Ciocioi Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
relatie, comunicare, sentimente, cuplu
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?