"Sunt multe locuri frumoase in tara noastra unde te poti regasi in vremuri trecute, interbelice...
Angela Baciu este poeta, publicista, promotor cultural. Debutul sau literar a avut loc in anul 1987 in revista “Amfiteatru” din Bucuresti, iar cel editorial la Editura “Porto Franco” din Galati in 1994. Carti publicate: "Fragmente dintr-o cavatina", versuri, Editura Porto Franco, Galati, 1994, "Ce departe e iubirea aceea", versuri, Editura Porto Franco, Galati, 1995, "Maci in noiembrie", versuri, Editura Dacia, Cluj-Napoca,1997, "Sentimente captive", versuri, Editura Porto Franco, Galati, 1997, "Marturii la sfarsit de veac", publicistica, volum I, Editura Arionda, Galati, 2000, "Trei zile din acel septembrie", versuri, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2003, "Dragostea ca o mangaiere de fiara", placheta versuri, Editura Sinteze, Galati, 2003, "Tinerete cu o singura iesire", versuri, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2004, Colectia "Poetii Galatiului", traducere engleza-franceza s.a.
FemeiaStie.ro: Poezia, se spune, are nevoie de liniste si de singuratate. Cum este in cazul dumneavoastra? Este vreo zi in care sa nu scrieti nimic?
Angela Baciu: Nu scrii in fiecare zi, nu este ca un „serviciu”, inspiratia este o prietena pe care te bazezi, dar are si ea mofturile ei, uneori nu este „acasa”, sau nu vrea sa iti deschida si atunci...n-o deranja. Alteori, are chef de vorba, iti spune sa faci o cafea si nu se mai opreste...
FemeiaStie.ro: Ce faceti atunci?
Angela Baciu: Indiferent unde sunt, scriu, sunt momente pe care nu le pierzi. Inspiratia poate veni oriunde: cand esti in tren, pe strada, acasa, chiar si...in bucatarie.
FemeiaStie.ro: Aveti prieteni in lumea literara?
Angela Baciu: Este extrem de importanta prietenia si chiar daca, poate nu avem timp sa ne vedem foarte des, prietenii se pastreaza in suflet, amintirile, povestile, intamplarile fac sa apropie sufletele. Am multi prieteni, ar fi nedrept sa ii spun pe unii, si pe altii sa ii uit, ei sunt in sufletul meu si le multumesc pentru tot ce mi-au oferit si tot ce am invatat de la ei.
FemeiaStie.ro: Care este orasul de care vi se face dor mereu?
Angela Baciu: Fireste, orasul Braila unde m-am nascut, dar mi-e drag si Bucurestiul (doar centrul vechi), Sibiul, Brasovul, sunt multe locuri frumoase in tara noastra unde te poti regasi in vremuri trecute, interbelice, depinde in ce anotimp te duci, cu cine esti, dar, am spus mereu, mi-e dor de CALATORIE...
FemeiaStie.ro: Suntem la sfarsit de an, mergeti cu colindul? Aveti o urare anume?
Angela Baciu: Colindele fac parte din viata noastra, desigur, varsta nu imi mai permite sa spun colinde, ci doar sa ma bucur de cei dragi si sa le multumesc ca suntem impreuna. Le urez parintilor mei, bunici, prietenilor, colegilor, tuturor colaboratorilor, dumneavoastra si cititorilor www.femeiastie.ro, SARBATORI FERICITE!
Si in acest an primesc colindatorii, atat la CCSG, cat si acasa. Chiar zilele acestea am avut parte sa ascult colinde si cantece de sarbatori chiar in spectacolul nostru „CRACIUN DE VIS”, ed.III sustinut la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, unde publicul a vazut evolutia micilor nostri artisti, cu ocazia expozitiei de fotografie „ABSINTH” semnata de Simona Andrei si Serban Tudor, ne-au colindat elevii de la Scoala nr.7, Colegiul „M.Kogalniceanu”, am ascultat colindatorii la Fundatia „Impreuna”....si lista continua.
Doresc sa multumesc tuturor celor ce ne sunt aproape, despre toate evenimentele noastre puteti citi pe blogul CCSG, blogul Ansamblul „Estrada Copiilor”, cat si pe pagina de facebook. Urez din toata inima tuturor un an cat mai bun, sanatate, inspiratie, bucurii si LA MULTI ANI!!”
Foto by Simona Andrei.
Un interviu realizat de: Silvia Filip
Postat de: Silvia-Filip Vineri, 30 Decembrie 2011
angela baciu, poezie, interviuri, promotor cultural Casa de Cultura a Sindicatelor Galati.
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?