Bunele obiceiuri

Ai auzit vreodata de obiceiuri bune si obiceiuri rele? Ei, iata mai jos cateva din prima categorie: obiceiuri frumoase care te ajuta sa fii un om complet.

Afla si tu: cum sa scapi de obiceiurile proaste

 

Incearca ceva nou zi de zi

Nu zice nimeni ca in fiecare dintre cele 7 zile cat are saptamana trebuie sa recurgi la activitati “in premiera” gen mers la aventura parc, nici nu ar exista timp, respectiv bani, pentru aceasta. Forteaza-te insa, sa incerci ceva nou zilnic, oricat de mic ar fi: pornind de la a gati un fel de mancare pe care nu l-ai mai pregatit, a merge la film, in mall, in cursul saptamanii cand tu de obicei faci aceasta in weekend…

Mergem vara la mare si asteptam sa vedem rasaritul pe plaja, de la tine din oras ai vazut vreodata soarele rasarind? Treci zilnic pe langa o cafenea chic si spui mereu c-ai sa treci pe-acolo, pai fa-ti curaj si intra!

Pe scurt, sparge rutina: trezit dimineata, ritualul de rigoare cu spalat, cafea [...], mers cu aceleasi mijloace de transport, inapoi acasa, dus, pornit tv/ laptop etc.

 

Experimenteaza in mod constant

Pe toate planurile: sexual, social, cultural. Astfel iti imbogatesti spiritul, mintea, viata in sine, cu tot ce implica ea.

Este adevarat, pare greu sa faci aceasta cand stai asa de bine in zona ta de confort psihologic, inconjurata de tot ceea ce iti este familiar, dar efortul merita.

Necunoscutul ajuta intotdeauna sa te descoperi, sa vezi cum reactionezi in anumite situatii, unele placute, altele mai putin placute. Daca nu esti dispusa sa “te expui” cel mai probabil te vei condamna singura la o existenta mediocra, cu satisfactii mici.

Nu uita, cu cat zbori mai sus, caderea este mai dureroasa, dar sa nu zbori deloc este cel mai dureros.

 

Nu le cere altora sa faca ce nu ai face vreodata

Indiferent ca este vorba despre job, despre familie, despre viata de cuplu sau prietenii.

Omul are o fire pacatoasa ce il indeamna sa fie teribil de ingaduitor cu el insusi si foarte transant cu restul, ceea ce conduce automat la dezamagiri si nervi consumati.

Astfel de tendinte sa pot observa cel mai bine in campul muncii, unde sefii au grija sa puna pe umarul angajatilor tot felul de task-uri, care mai de care, motiv pentru care unii sunt extrem de iubiti de catre subordonatii lor.

 

Accepta invitatiile pe care le primesti

Din comoditate sau anticipand ca va fi plictisitor/ obositor, de multe ori spunem “Nu, multumesc!” cand cineva ne face o invitatie.

Acest nu este cea mai rapida modalitate de a rata lucruri. Poate colega care te invita la petrecere nu este cea mai agreabila persoana din lume, insa nu poti sa stii niciodata pe cine intalnesti la ea.

Aminteste-ti ca fiecare intamplare poate sa devina o experienta, fiecare experienta poate sa devina o lectie, fiecare lectie invatata te poate ajuta sa mai faci un pas pe calea destinului. Atat doar ca nu poti sa sa ghicesti daca un om pe care l-ai cunoscut ieri sau o carte pe care o citesti azi, sunt puncte de cotitura sau un elemente de decor. Cu siguranta insa, daca nu cunosti oameni noi si nu citesti nimic, viata ta de peste zece ani va fi dureros de asemanatoare cu cea de acum.

 

Nu uita sa inveti, mai ales dupa ce ai terminat scoala

Pentru generatii intregi, sfarsitul scolii = sfarsitul obligatiei de a mai pune mana pe o carte. Mai rau de atat de nu poate, cu atat mai mult cu cat traim intr-o era in care informatia exista din belsug, este accesibila si ieftina. Tot ce ramane de facut este sa filtram cu discernamant ceea ce ajunge la noi.

Gandeste-te la tarile din lumea a treia si la acei locuitori ai lor care nu au acces la aceste resurse pretioase. S-au dezvoltat o multitudine de platforme si site-uri unde poti studia singur, aproape orice domeniu te intereseaza: resurse umane, marketing, grafica, timp si dorinta sa ai!

Atentie: iata cateva obiceiuri care iti pot distruge viata

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
1799 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Florentina-Matei Joi, 05 Noiembrie 2015

Etichete pentru acest articol:

obiceiuri bune, experimenteaza, invata


S-ar putea sa va intereseze si:

Am devenit, in majoritate, niste mecanisme cu teama schimbarii, angrenate in actiuni [..]
citeste si comenteaza
Scrisoare timbrata sau mesaj electronic? Mai este cool sa scriem si sa expediem o [..]
citeste si comenteaza
Frumusetea este o notiune relativa. Ceea ce mie imi place, tie ti se poate parea fad, [..]
citeste si comenteaza
Ceea ce urmeaza sa iti spun poate fi si problema ta. Problema femeii de azi sau problema [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Mai sunt doua saptamani si ii spunem oficial bun venit iernii. Tu ce faci in timpul acesta? cazi in [..]
citeste si comenteaza
Daca ai vazut Muzeul Satului, Antipa si Palatul Parlamentului (Casa Poporului), asta nu inseamna ca [..]
citeste si comenteaza
pe care le-am vazut in ultimii ani, si pe care, cel mai probabil, le vom vedea in Romania pana ce [..]
citeste si comenteaza
In universul lor mic nu este loc de framantari majore care sa le macine mintea si sa ii sece de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate