Versuri AC/DC

Inca de la infiintarea ei, formatia AC/DC a reusit (cu sau fara vointa membrilor) sa creeze controverse si dispute in jurul titulaturii, versurilor pieselor, a comportamentului scenic si (mai ales) din afara scenei.

Acest scurt articol se doreste a fi o incercare de elucidare, clarificare sau doar o aducere aminte a ceea ce a creat multe controverse de-a lungul deceniilor de activitate a legendarilor monstrii sacri ai rockului AC/DC.

► In piesa “Back In Black” (1980) versul “Forget the hearse cause I’ll never die” (Uita de dric pentru ca nu voi muri niciodata) era gresit inteles “I’ve got a hairstyle that’ll never die” (Am o freza care nu va muri niciodata) !!!

► In piesa “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” (1976), versurile “Call me anytime/Just ring: three-six-two-four-three-six/I lead a life of crime” (Suna-ma oricand, \doar formeaza 3-6-2-4-3-6) se referau de fapt la dimensiunile ideale ale unei femei (36-24-36 inci) insa trupa a fost data in judecata, pentru suma de 120.000 £ de catre sotii Norman & Marilyn White, care aveau de fapt acest numar de telefon si erau asaltati cu telefoane dupa lansarea piesei.

► Pe albumul “The Razors Edge” din 1990 versurile “Money Talks” (Banii Vorbesc) au fost intelese multa vreme ca “Mommy Dogs” (Cainii mamei) creand numeroase confuzii in randurile fanilor, dar si a unor redactori muzicali.

► Versurile din piesa “Night Prowler” apar intr-un raport al Politiei (ca si probe la dosar) care investiga crimele unui psihopat si care afirma ca, ”Hey Satan, look at me/I’m on my way to the Promised Land” (Satana uita-te la mine ma indrept catre taramul Fagaduintei) si alte versuri de pe disc l-ar fi impins pe adolescent sa comita toate cele 15 crime de care era acuzat.

► Multa vreme s-a crezut ca in piesa “You Shook Me All Night Long” versul “She had sightless eyes” (avea ochii orbiti) era gresit interpretat “She had me circumcised” (m-a circumcis) insa de abia in epoca de avant a Internetului si a cluburilor Karaoke lucrurile au inceput sa se clarifice cu privire la aceste versuri dar si la multe altele din repertoriul trupei.

► Piesa C.O.D. de pe albumul “”For Those About To Rock (We Salute You)” (1981) nu inseamna Cash On Delivery (numerar la livrare), asa cum in mod eronat s-a crezut pentru foarte multa vreme, ci de fapt “Care Of the Devil” (In grija diavolului).

 

Si fiindca AC/DC este mai mult decat o trupa rock, o adevarata industrie muzicala, autorul acestui articol isi ia angajamentul sa revina cu un nou articol despre controversele, confuziile, traducerile tendentioase si rautatile, aparute de-a lungul anilor, legate de numele formatiei.

Fara nicio indoiala ca titlurile pieselor si versurile celor de la AC/DC au creat, creeaza si cu siguranta vor crea intotdeauna suspans, irascibilitate, confuzie, spectacol, joc de cuvinte, adica intr-o singura fraza: Show Total Marca AC/DC!

Nota obtinuta:
10 (17 voturi)
2814 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Vineri, 15 Martie 2013

Etichete pentru acest articol:

ac/dc, trupe rock


S-ar putea sa va intereseze si:

Iata o noua cronica de disc la un vechi album, marca AC/DC. [..]
citeste si comenteaza
Intr-adevar, multi dintre dumneavoastra aveti perfecta dreptate, aceasta cronica de album [..]
citeste si comenteaza
Spre bucuria unora si deziluzia altora, nu am sa ma apuc acum sa va povestesc actiunea [..]
citeste si comenteaza
Stiati cu totii, inca de la inceputurile mele jurnalistice, aici pe FemeiaStie.ro ca sunt [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Sunt sigur ca ati citit si articolul precedent referitor la TOP 10 Replici celebre din filme [..]
citeste si comenteaza
Fiindca articolele despre orasul Ploiesti sunt numeroase, imi voi lua permisiunea sa va invit de [..]
citeste si comenteaza
“American dream” (visul american) este sintagma care reliefeaza in cel mai elocvent mod, viata [..]
citeste si comenteaza
O noua carte despre Ploiesti, cu ploiesteni, dar pentru toata lumea, a fost lansata in anul 2014. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate