Alegerea produselor de curatenie in functie de utilizarea lor

adv-solutii-curatare

In momentul in care facem curatenie, este important sa avem la indemana cele mai bune si eficiente produse, care sa ne faca viata mai usoara. Solutiile utilizate au rolul de a transforma orice mediu intr-unul mult mai igienic si de a preveni raspandirea bacteriilor, germenilor sau bolilor infectioase. Practic, produsele de curatenie ne ajuta sa tinem la distanta praful sau murdaria, dar in acelasi timp contribuie si la pastrarea sanatatii noastre.

Totusi, igienizarea locuintei presupune curatarea unor zone diferite, precum podelele, ferestrele, covoarele, electrocasnicele ori peretii. Nicio solutie universala nu poate oferi performante optime pe toate tipurile de suprafete, de aceea este absolut necesar sa tii cont de acest aspect atunci cand alegi produsele de curatenie.

Produse de curatenie abrazive

Solutiile abrazive au in compozitia lor minerale de natura calcaroasa ori argiloasa si particule mai mult sau mai putin fine, care contribuie la eficacitatea mecanica a curatarii. In general, aceste produse se gasesc sub forma de pulbere si de pasta si se folosesc pentru indepartarea murdariei de pe suprafetele dure si obiectele sanitare, mai ales acolo unde se depune calcar.

Aceste tipuri de solutii, pe care le gasesti alaturi de alti detergenti pe bnb.ro, nu sunt recomandate pentru materialele stratificate, suprafetele vopsite, obiectele din plastic sau otel inoxidabil.

Produse de curatenie pe baza de acizi

Detergentii acizi sau, asa cum mai sunt cunoscuti, detartranti, au in compozitia lor solutii acide foarte puternice, cum ar fi acidul fosforic. Se utilizeaza pentru combaterea ruginei si curatarea depunerilor de piatra de pe diferite suprafete – robinete, baterii, chiuvete, etc. Unele produse de curatenie sunt eficiente atat pentru curatarea, cat si pentru dezinfectarea suprafetelor.

Produsele de curatenie degresante

Degresantii sau agentii de curatare cu solventi sunt folositi pentru indepartarea grasimii de pe anumite tipuri de suprafete, precum blaturile din bucatarie, cuptor, aragaz, vesela, geamuri sau chiar pereti. Spre deosebire de alte tipuri de produse, cele care au actiune degresanta nu indeparteaza si calcarul sau rugina de pe anumite suprafete.

Produse de curatenie alcaline

Compuse din saruri alcaline, asa cum sunt bicarbonatul de sodiu sau amoniacul, produsele de acest tip asigura mentinerea pH-ului la un nivel inalt in timpul curateniei. Solutiile alcaline au un rol primordial in indepartarea grasimii solide fara sa fie necesara frecarea mecanica, dar pot indeparta si piatra.

Produsele de curatenie alcaline se folosesc in siguranta pe sticla, gresie si faianta, obiecte din portelan, plastic, email, chiuvete. Exista insa si solutii alcaline mai puternice, precum hidroxidul de sodiu sau soda caustica, ce se foloseste pentru desfundarea canalelor de scurgere, dar si metasilicatul de sodiu, care actioneaza pentru indepartarea murdariei de pe pereti inainte ca acestia sa fie vopsiti.

Produse de curatenie pe baza de clor

Sunt potrivite pentru indepartarea petelor de pe anumite suprafete si materiale, dar si pentru dezinfectie si distrugerea bacteriilor, virusurilor si mucegaiului. Clorul este o solutie puternica, potrivita pentru igiena spatiilor sanitare, dar care trebuie utilizata cu atentie in anumite medii deoarece provoaca iritatii si poate deteriora sau decolora unele suprafete.

Atunci cand trebuie sa alegi produsele de curatenie, verifica lista de ingrediente de pe eticheta pentru a sti unde pot fi utilizate substantele mentionate. Este important sa retii faptul ca exista solutii special create pentru anumite suprafete si, daca sunt utilizate in alte zone, acestea pot deveni chiar daunatoare sau pot deteriora materialele, deoarece nu sunt concepute pentru folosire universala.

Sursa foto: unsplash.com

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
931 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Joi, 23 Septembrie 2021

Etichete pentru acest articol:

igienizare, curatare


S-ar putea sa va intereseze si:

Romania este o tara foarte bogata arhitectural, daca intreg patrimoniul de cladiri [..]
citeste si comenteaza
Parfumurile pentru locuinta sunt, probabil, una dintre cele mai simple si eficiente [..]
citeste si comenteaza
Fiecare din noi a trecut prin experienta mai mult sau mai putin placuta, a schimbarii [..]
citeste si comenteaza
Dinspre India a sosit o informatie (preluata cu generozitate de toate mediile de stiri), [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

In viata noastra cotidiana consumam alimente (de exemplu cafeaua, vinul) si practicam obiceiuri (de [..]
citeste si comenteaza
O modalitate buna de personalizare a tesaturilor este vopsirea acestora la domiciliu. Cu putin [..]
citeste si comenteaza
HPV- Human Papilloma Virus sau Virusul Papiloma Uman este un virus care infecteaza epiderma si [..]
citeste si comenteaza
Ochii merita sa fie ingrijiti cu mare atentie in orice etapa a vietii, nu doar odata cu inaintarea [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate