5 lucruri de facut atunci cand te muti intr-o casa noua
Mutarea intr-o casa noua vine cu o lista de un milion de lucruri de facut...Dar inainte de a te lasa coplesit de multimea de cutii care trebuie sa fie despachetate intr-unul dintre noile apartamente 3 camere Constanta, fa tu un pas inapoi si creeaza-ti un plan de bataie cu cele cinci lucruri carora trebuie sa le acorzi prioritate odata ce intri in noua ta casa.
Sfat # 1: Varuieste
O varuiala intr-o culoare care iti place este una dintre cele mai putin costisitoare modalitati de a adauga propria ta atingere personala locului numit “acasa”. Inainte de a incepe sa-ti despachetezi elementele de decor, o vopsea noua este prioritatea ta, deoarece este mai usor fara mobilier sau mobila sa te misti sa manevrezi trafaletul. Chiar daca este doar un perete cu putine accente cromatice. Este chiar posibil sa incerci lucruri noi si sa iti cumperi toate materialele, sa iei mostre de vopsea pentru ce culori ti-ai planificat sa folosesti. Fara sa iti pui ideile la treaba, oricat ai incerca sa decorezi in jurul culorilor existente, s-ar putea sa nu simti niciodata cu adevarat ca locul acesta este al tau, propria ta casa.
Sfat # 2: Pune perdelele si draperiile
Perdelele transforma totul intr-o o lume diferita intr-o camera, oferind intimitate si “inmuierea” spatiului, dand un sentiment de caldura. Cel mai adesea, oamenilor le plac perdelele neutre sau albe, dar adaugarea unui model sau a unei culori poate intr-adevar sa iti aduca propria personalitate in spatiu. Designerii de interior recomanda sa iti montezi mereu tijele pentru perdea si draperie cu 2-3 centimetri sub tavan si sa ai perdele lungi pana la podea, mai ales daca ai o casa cu un plafon de inaltimea medie sau mai jos. Aceasta tehnica alungeste camera si conduce ochiul de la podea la tavan.
Sfat # 3: Joaca-te cu amenajarea mobilierului
Aducerea mobilierului existent intr-un spatiu nou te poate pune in fata unui set complet de provocari. Nu iti fie teama sa muti piesele in diferite aranjamente si sa gasesti pozitia care tie iti va placea cel mai mult. Daca vechiul mobilier sau nu pare sa se potriveasta in noul tau spatiu, incearca sa schimbi piesele in alte camere din casa. S-ar putea sa fii surprinsa de rezultatul final! Una dintre cele mai usoare metode prin care te poti juca atunci cand iti aranjezi mobila este sa-ti desenezi planul pe o bucata de hartie, apoi sa-ti decupezi mobilierul in bucati mai mici si sa le aranjezi pe hartie pana cand gasesti un amplasament de care e toata lumea multumita. Acest lucru iti va economisi timp (si iti va proteja si spatele!) pentru ca nu va trebui sa te plimbi cu acea canapea peste tot in living!
Sfat # 4: Inventariaza-ti lucrurile
Este important inainte de a te muta in noua locuinta sa iti faci inventarul articolelor pe care le ai pentru a vinde, a darui sau a arunca tot ce este nedorit, inutil sau de prisos. Dar este la fel de important sa faci exact acelasi lucru si dupa ce te muti. Dupa ce ai spatiile amenajate intr-un mod despre stii ca iti va face placere, priveste in jur la decorurile sau mobilierul care nu-si mai serveste scopul, este invechit sau nu mai este stilul tau. Vinde acele articole, apoi utilizeaza acei bani pentru a cumpara mai multe articole noi care sa se potriveasca mai bine casei si stilului personal. Fiecare casa noua trebuie sa fie privita intotdeauna ca pe un nou inceput in viata si sa te bucuri la propriu de provocarea redecorarii. Nu iti fie teama sa scapi de tot ceea ce nu iti va mai aduce bucurie.
Sfat # 5: Exploreaza cartierul
Nu exista o modalitate mai buna de a intalni vecini si de a lega amicitii noi decat de a iesi in aer liber si de a merge la o plimbare de seara. Lasa putin deoparte tot ce inseamna despachetat si pus la loc a tot ce se gaseste in cutii, lasa vopsitul peretilor pentru a doua zi si acomondeaza-te in noul loc pe care il numesti “acasa”. Fa o plimbare si prezinta-te oamenilor pe care ii intalnesti in bloc, exploreaza noi restaurante si magazine alimentare din zona ta. Pe scurt, incearca ceva undeva unde totul este nou pentru tine.
Urmeaza aceste sfaturi si in curand noua casa va incepe sa se simta ca un camin adevarat!
Photo by: pexels.com
Postat de: A-Editor Vineri, 31 Ianuarie 2020
cum sa cumperi o casa, sfaturi achizitionare casa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul