Tipuri de amenajare a apartamentului
Cu totii ne dorim din cand in cand sa facem anumite schimbari, mai ales cand vine vorba de caminul nostru. In perioada actuala conceptul de design interior a ajuns sa fie unul minimalist, lucru benefic pentru noi, mai ales daca locuim intr-un apartament.
Schimbarile se fac mult mai usor cu acest tip de design. Datorita acestui stil, amenajarea, aerisirea incaperii si curatenia acesteia sunt mult mai usor de realizat. Mobilierul este unul de dimensiuni reduse si simple ca design comparativ cu cel utilizat in stilurile de pana acum.
Cand vine vorba de amenajarea apartamentului sau a casei in care locuiti, va prezentam cateva indicii care pot face diferenta:
Vopsirea in culori
• Vopsirea unuia dintre peretii camerei in culoarea favorita este o metoda distractiva si des folosita, deoarece o vopsea nu se aplica greu si se poate schimba oricand doriti, in functie de anotimp sau starea de spirit. Vara, livingul poate sa fie alb, primitor, cu un perete galben care te ademeneste sa te relaxezi si sa citesti o carte. Primavara, in aceeasi camera te poate primi un perete verde, plin de viata care te indeamna sa lucrezi la proiecte. In anotimpul rece poti da caldura camerei tale cu o nuanta de un rosu stins pe care sa aplici elemende de design albe, iar toamna te poti folosi de mov care este recunoscut pentru stimularea creativitatii.
Reorganizarea mobilierului
• Schimbati locul mobilierului. Aceasta metoda poate schimba complet camera sau apartamentul fara a fi necesara schimbarea uneia dintre piese cu alta noua. Intotdeauna trebuie sa incepeti cu piesele mai mari de mobilier: canapea, birou, sifonier etc...in functie de acestea urmand si mobilierul mediu ca marime si apoi cel mic, pana la piesele de decoratiune interioara.
Detalii si accente
• Puteti schimba culoarea generala a camerei, fara a cumpara alte piese de mobilier. Aceasta idee se poate pune in aplicare foarte usor. Daca, de exemplu, doriti ca de maine, camera de zi sa fie dominata de culoarea portocaliu, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa ii adaugati elemente de decoratiuni care sa aiba aceasta culoare: perne, draperii, lumanari, tablouri, covorase, masti pentru perete, obiecte de design etc. Chiar si asa se poate exagera cu usurinta. Aveti grija sa nu cumparati prea multe elemente cu aceasi culoare; incearcati sa folosesti si culori complementare sau alte nuante pentru a nu deveni obositor sau suparator pentru ochi.
Modele grafice
• O alta idee o reprezinta sabloanele care se folosesc foarte usor. Daca doriti sa va completati camera cu un accent romantic, retro sau futurist, acestea sunt o solutie buna de incercat, deoarece modelele sunt variate reusind sa multumeasca chiar si pe cei mai pretentiosi.
Tapetul
• Daca tot am ajuns la sabloane, sa vorbim si de tapetul modern, poate sa fie minimalist, in dungi verticale sau orizontale…sau poate avea diverse modele: clasice, victoriene sau futuriste potrivite pentru toate tipurile de case si stiluri.
Postat de: Zoia-Dardac Miercuri, 13 Iulie 2011
amenajari-interioare, stil retro, design interior, living, dormitor, apartament
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?