5 Metode prin care copilul tau sa invete de drag
Discutia interminabila despre cat, cum si ce invata copilul, planurile de competitie si stresul la care este supus cel mic sunt cateva subiecte sensibile si ample puse la bataie. Decat sa ne plangem pentru randamentul celui mic, sa il pedepsim si sa il invinovatim pentru orice nereusita, mai bine am analiza daca nu cumva pleaca de la noi problema. Daca nu cumva cel mic este prins in activitati si medii neplacute ca intr-o panza de paianjen.
Iata 5 secrete pe care sa le ai in vedere atunci cand vine vorba de bucuria de a studia, a celui mic:
1. Ai grija sa il dai la scoala undeva unde sa se simta bine, sa isi poata face prieteni, sa nu fie inconjurat de copii proveniti din familii de bani gata care sa il marginalizeze cu o atitudine lipsita de educatie. Este extrem de important ca orele petrecute la scola sa il incante, sa isi doreasca sa se intoarca acolo! Alege cu grija scoala, invatatoarea si colectivul in care va petrece jumatate din zi.
2. Nu il forta sa isi faca temele ca pe o obligatie, ci ajuta-l prin discutii sa vada frumusetea exercitiilor primite si sa le rezolve cu bucurie, sa ii placa sa aiba caietele aranjate si temele facute si insufla-i bucuria de a-si impartasi munca la clasa. Punand presiune pe el si intrebandu-l ce nota a luat x sau y, comparandu-l si cerandu-I mai mult decat este sanatos, nu vei face decat sa il stresezi si sa il inhibi, iar rezultatele vor intarzia mai mult sa apara.
3. Cand nu ii place o materie, gaseste solutii prin care sa il faci, atat cat este necesar, sa o accepte. Nu-l forta sa se axeze pe materiile pe care doresti tu, ci lasa-l sa aleaga el ce ii place mai mult. Nu trebuie sa exceleze acolo; este doar mentalitatea romanului care da nastere copiilor anxiosi inca din prima zi de scoala.
4. Ofera-i ocazia sa aleaga el o activitate extrascolara care sa ii faca reala placere. Se va dezvolta frumos si vei putea descoperi eventuale talente pentru viitorul lui.
5. Invata-l si educa-l in spiritual culturii, nu al banului. Da-ti voie sa il invoiesti de la scoala deseori pentru a-l duce la opera, balet, teatru, cinema. Sistemul obosit de invatamant nu-l formeaza pe viitorul om de suces. Educatia, din pacate, nu prea mai sta in banci. Permite-i sa se descopere si ofera - posibilitatea autoeducarii prin lectura si alte activitati interactive! Succes!
Postat de: Sorina-Corneanu Vineri, 25 Septembrie 2015
despre educatie, educatie copii, educatie altfel
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?