Dezvoltarea emotionala a copilului prin jocuri si teatru

Ne dezvoltam frumos atunci cand relationam frumos. Comunicarea este foarte importanta pentru a socializa, iar socializarea este importanta oriunde ne-am afla.

Este extrem de important ca atata vreme cat se afla la gradinita, copilul sa se imprieteneasca si sa comunice cu ceilalti. Nu este suficient sa treaca timpul pur si simplu cat este acolo, este sanatos sa treaca benefic pentru cei mici. Iti propunem sa inlocuiesti banalele jocuri in care relationarea lipseste cu desavarsire si sa-l inlocuiesti cu jocuri creative, de improvizatie, de imaginatie, de atentie si de socializare, trecute prin metoda teatrala.

Astfel il ajutam sa se deschida, sa devina mai comunicativ, sa lege usor si frumos prietenii cu ceilalti copii, sa fie mai atent, sa il sprijinim sa scape de timiditate, sa transforme jocurile banale in jocuri educative, urmarindu-le progresul si dezvoltarea in trecerea lor prin fazele de evolutie. Exercitiile trecute prin metoda teatrala vor presupune jocuri prin intermediul carora cei mici sa se cunoasca, sa transmita informatii verbal sau nonverbal (dupa caz si necesitati), se vor axa pe captarea si mentinerea atentiei pe o perioada determinata de timp si vor urmari dezvoltarea sanatoasa a atentiei copilului in relatiile pe care le stabileste, precum si o buna relationare cu parintele care nu va mai fi nevoit sa repete la infinit acelasi lucru pierzandu-si rabdarea. Practic, aceste exercitii nu ajuta doar la dezvoltarea unei atentii sporite si distributive a copilului, ci si la educarea prin joaca, pentru o mai buna relationare cu parintii inca de mic, vor urmari dezvoltarea simtului practic si a spontaneitatii copilului, dezvoltarea capacitatii lui de a se descurca rapid si corect in orice situatie de moment, dezvoltarea unei gandiri rapide, analitice, sub presiunea timpului si ii vor deschide drumul catre o buna solutionare a problemelor-impas.

Toate rezultatele dorite, cumulate, nu reprezinta decat educarea sanatoasa a psihicului si dezvoltarea armonioasa a personalitatii viitorului tanar si adult. Atentia, concentrarea, imaginatia, creativitatea, miscarea, capacitatea de a improviza, spontaneitatea, gandirea analitica, veridicitatea, oratoria, sporirea capacitatii de a asculta, rabdarea si comunicarea corecta vin in actorie ca niste elemente fara de care nu poti intelege un text, nu poti intelege ce ti se transmite, nu il poti, bineinteles, transmite la randul tau, nu poti avea rabdare cu partenerul, nu reusesti sa stabilesti comunicarea, sa creezi, sa iti imaginezi, sa te adaptezi, sa transmiti, sa realizezi actul artistic. Si care, descoperi in final, ca te-au educat fara efort , dublu, si ca om. Ti-au conturat personalitatea, ti-au oferit in plus spiritualitate, un mod de gandire diferit de al celorlalti, o sensibilitate aparte. Iar adaptate la nivelul copiilor, aceste jocuri dezvolta caractere frumoase, personalitati armonioase si lupta cu efort minim si multa bucurie impotriva autismului, ADHD-ului, afaziei, timiditatii, lipsei de atentie, sprijinind ascultarea si socializarea atat de importanta in prevenirea agresivitatii sau sindromului antisocial borderline care conduce treptat la ruperea relatiilor cu ceilalti si la imposibilitatea de a lega si a mentine relatii noi, de a-i intelege pe ceilalti sau de a se face inteles. Si bineinteles consolideaza, prin tehnicile si energia aportata si obligatoriu impartasita, impartita cu „partenerul de joaca,” relatia copilului cu parintele, bazata pe incredere, incurajare si sustinere. Niciodata nu putem sti cum, bucuria acestor exercitii va da nastere dorintei de a urma, mai tarziu, cursuri de specialitate, de a lua contact cu scena si a impartasi sentimente frumoase unei sali intregi de teatru.

Iti sugeram sa ocupi o ora din timpul copilului tau, cu ateliere de teatru care sa il ajute sa isi consume energia, sa se cultive, sa se dezvolte frumos atat psihic, cat si fizic si sa socializeze!

Vei vedea schimbarea.

Pont. Ai grija unde anume il inscrii la aceste cursuri; multi te vor atrage cu numele, dar nimic bun nu se va intampla. Opteza pentru ceva dupa ce esti bine informata si dupa ce ai renuntat la prejudecata ca doar marile nume il vor invata ce este bine.

Nota obtinuta:
9.6 (8 voturi)
2563 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 03 Februarie 2014

Etichete pentru acest articol:

dezvoltare personala copii, dezvoltare emotionala, cursuri copii


S-ar putea sa va intereseze si:

Auzim cand aprindem televizorul stiri despre profesori care predau in stare de ebrietate, [..]
citeste si comenteaza
Mai este putin si incepe scoala si gradinita. Parintii si copiii au inceput sa se [..]
citeste si comenteaza
Arta, pe langa minunatul fapt de a ne aduce impreuna si de a ne ajuta sa dezvoltam [..]
citeste si comenteaza
Cunoscand prevederile legii nr. 306/2004, un act normativ care prevede ca o persoana [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Hand made-ul, o arta, un hobby, o afacere. Stim deja cu totii despre el. Oameni care pun suflet in [..]
citeste si comenteaza
Bronzul perfect: tinta tuturor femeilor care vor sa arate impecabil pe timpul verii. Soarele este [..]
citeste si comenteaza
Terapii alternative exista multe, de multe nu stim inca nimic, iar in multe nu ne incredem pentru [..]
citeste si comenteaza
Iata ca primavara bate la usa. O stare de spirit schimbata, mai buna - speram - pentru toata lumea, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate