Ce trebuie sa stim despre fondul de ten? (II)
In functie de efectul pe care dorim sa-l obtinem, fondul de ten ne poate oferi luminozitate, matifiere, hidratare, o acoperire mai mare sau mai mica. Totodata, fondul de ten variaza atat in functie de textura cat si in functie de compozitie.
Asa cum am promis, am revenit cu un articol despre fondul de ten si compatibilitatea acestuia cu fiecare tip de piele.
In functie de efectul pe care dorim sa-l obtinem, fondul de ten ne poate oferi luminozitate, matifiere, hidratare, o acoperire mai mare sau mai mica.
Totodata, fondul de ten variaza atat in functie de textura cat si in functie de compozitie.
Astfel, tinand cont de nevoile tenului nostru, putem alege un fond de ten destinat pielii sensibile, tenului gras sau celui mixt.
Daca ai un ten uscat, rasfata-ti pielea fetei cu un fond de ten pe baza de ulei. Acesta are rolul de a hidrata tenul si bineinteles de a elimina aspectul neplacut de descuamare al pielii.
De asemenea, tenul tau trebuie ferit de produsele compacte, sub forma de baton.
Eu iti recomand sa folosesti o crema hidratanta, inaintea aplicarii fondului de ten, pe post de baza de machiaj.
Tenul gras, in comparatie cu cel uscat, are nevoie de un fond de ten fara ulei, care sa-ti ofere o senzatie de piele mata.
Daca tenul tau secreta mult sebum, produsele compacte, sub forma de stick sunt solutia ideala! Daca sebumul este cel care sta in calea fericirii tale, atunci cosmeticele cu continut ridicat de pudra te vor convinge cu siguranta sa le faci loc in trusa ta de farduri. Nu te feri deci sa incerci un fond de ten pudra si nu uita sa-ti cureti de fiecare data tenul inaintea aplicarii oricarui produs de make-up.
Tenul mixt beneficiaza si el de un tratament special. Foloseste un fond de ten pe baza de apa si evita produsele compacte sau pe cele uleioase.
Oricat de ciudat ar parea, acest tip de ten este cel mai greu de intretinut. El poate trece cu usurinta in una dintre categoriile mai sus mentionate, daca folosesti produse inadecvate si daca nu acorzi suficienta atentie ingirjirii si nevoilor lui.
Foloseste asadar, cu incredere, un fond de ten pe baza de apa. Acesta are calitatea de a nu bloca porii dar si de a stopa formarea luciului.
Fondul de ten este acel produs de machiaj care imbraca pielea fetei si care, asa cum am stabilit mai sus, se acorda perfect cu tipul nostru de ten dar si cu nevoile acestuia.
Pe cine acuzam insa atunci cand fondul de ten nu satisface asteptarile noastre sau atunci cand pielea fetei noastre capata un aspect nenatural, deloc placut ?
Ei bine, in cele mai multe cazuri, principalele vinovate suntem chiar noi.
Iata cateva greseli des intalnite in aplicarea fondului de ten, pe care m-am simtit responsabila sa le impartasesc cu voi.
O mare importanta in make-up o are baza de machiaj. Lipsa acesteia poate cauza numeroase disconforturi, despre care vom vorbi intr-un articol viitor.
O alta mare greseala o constituie aplicarea unei cantitati prea mari de fond de ten ca urmare a careia pielea fetei va capata un aspect nenatural, imbacsind in acelasi timp tenul si blocand porii.
Aplicand un fond de ten mult mai inchis decat nuanta naturala a pielii noastre, riscam sa cream o discrepanta intre fata si restul corpului nostru (gat, maini, piept).
Neconcondanta cu tonul pielii poate fi deci, de cele mai multe ori, drumul catre un adevarat fiasco.
Trebuie sa mai stiti ca un machiaj natural veti obtine intotdeauna atunci cand folositi o lumina naturala. Feriti-va de lumina becului, deschideti larg fereastra si jucati-va cu culorile pe care acum stiti cum sa le aplicati corect.
Postat de: Bianca-Pletosu Vineri, 09 Aprilie 2010
fond de ten, cum alegem, machiaj, farduri
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?